FOTOGALERIE Clinică de chirurgie ca la Frankfurt la Spitalul Clinic de Nefrologie "Carol Davila"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au inaugurat astăzi una dintre cele mai moderne clinici de chirurgie din ţară utilată cu aparatură de ultimă generaţie.

Conducerea Spitalului Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila" a inaugurat ieri clinica de chirurgie din cadrul unităţii.

Deschisă după 30 de ani, după ce a fost desfiinţată în 1979, clinica este una dintre cele mai utilate din ţară, la acelaşi standard cu Clinica Universitară din Frankfurt. Cu trei blocuri operatorii şi o capacitate de 220 de paturi, clinica va trata toate urgenţele în materie de chirurgie la un standard precum cel din occident.

Vezi aici imagini cu noua clinică de chirurgie!

Cele mai moderne laparoscoape

Investiţia se ridică la 19 milioane de euro banii provenind din fondurile Primăriei Capitalei, de la Primăria Sectorului 1 şi de la Administraţia Spitalelor.

Aerul purificat în blocurile operatorii

Vedetele aparaturii de ultimă generaţie cu care este dotată noua clinică sunt aparatele laparoscop şi sălile de operaţii cu flex laminar care purifică aerul în procent de peste 90 %. "Aici se poate face orice tip de intervenţie în ceea ce înseamnă chirurgie. Secţia a fost închisă acum 30 de ani dar acum ne bucurăm de un standard ca în marile clinici din străinătate", a declarat şeful clinicii, profesor dr. Victor Strâmbu.

La inaugurarea clinicii a fost prezent şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu care a lucrat în trecut la spitalul "Carol Davila". "Aşa ceva nu am văzut nicăieri în ţară! De acum vom trata oamenii la ei acasă, nu trebuie să îi mai trimitem în străinătate", a spus Sorin Oprescu. La inaugurare a fost prezent şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF), profesor dr. Florian Popa care a salutat iniţiativa de înfiinţare a clinicii.

"Este un lucru foarte bun că secţia a fost reînfiinţată. Săitalul funcţionează din nou cum a fost conceput. Clinica de chirurgie a acestui spital a fost desfiinţată în 1979 pentru că la cererea de la acea vreme se preta ca acest spital să fie doar pentru nefrologie dar acum avem nevoie de altceva şi clar această clinică, aliniată la cel mai înalt standard din ţară dar şi din străinătate, este mai mult decât necesară. Un lucru foarte bun este că mulţi pacienţi nu vor mai fi nevoiţi să plece în străinătate să se opereze şi să cheltuiască atât de mulţi bani ci se vor putea opera aici în ţară", a spus rectorul.

În urma desfiinţării clinicii de chirurgie, în 1979, spitalul clinic "Carol Davila" a funcţionat doar pentru specializarea nefrologie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite