Comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei, 7.00: 347 de utilaje şi 459 de operatori, în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
347 utilaje şi 459 de operatori au acţionat duminică noapte FOTO Adevărul
347 utilaje şi 459 de operatori au acţionat duminică noapte FOTO Adevărul

Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat, în această dimineaţă, un comandament de iarnă, în care s-a evaluat intervenţia operatorilor de deszăpezire pe parcursul nopţii, precum şi a direcţiilor din cadrul Primăriei Capitalei care sunt implicate în programul de iarnă.

Primarul genenaral a anunţat că în Bucureşti se circulă în condiţii de iarnă. În ultimele ore s-a acţionat cu 347 de utilaje, însă mai există artere unde s-au format poduri de gheaţă care au rezistat tratamentului cu material antiderapant şi care trebuie eliminate.

„Rog operatorii de deszăpezire să intervină cu precădere în aceste zone. Trebuie degajată zăpada de pe trotuare, din marile intersecţii şi de pe arterele secundare şi subliniez că trebuie degajate refugiile şi staţiile RATB. Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele circulă pe toate traseele după un program corespunzător unei zile de lucru. Din acest motiv, rugăm bucureştenii, dacă este posibil, să folosească mijloacele de transport în comun. În felul acesta ne sprijiniţi să putem degaja zăpada de pe strazi”, a declarat Oprescu.

Conform raportului Direcţiei de Control din cadrul Primăriei Capitalei, citat de municipalitate, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie s-a acţionat permanent prin pluguire în baterii, iar în jurul orei 03.00 s-a trecut la împrăştierea de soluţie ori material antiderapant.

În ceea ce priveşte staţiile R.A.T.B. şi zona trecerilor de pietoni, s-a constatat că s-a lucrat doar o parte dintre acestea, îndeosebi pe raza sectoarelor 1 şi 5,  în jurul orei 07.00 fiind suplimentate toate efectivele la nivelul celor 6 sectoare.

În zona rampelor, pantelor, podurilor, pasajelor s-a acţionat cu precădere prin împraştierea de material antiderapant. Totodată, s-au facut verificări şi la intrările în spitale, staţii de salvare şi depouri RATB, constatându-se că accesul se desfaşura în condiţii normale de iarnă. Pe timpul nopţii operatorii au acţionat cu 347 utilaje şi 459 operatori, dupa cum urmeaza:

Sectorul 1: - 72 utilaje, 246 operatori

Sectorul 2: - 82 utilaje, 40 operatori

Sectorul 3: - 57 utilaje, 24 operatori

Sectorul 4: - 51 utilaje, 36 operatori

Sectorul 5: - 34 utilaje, 70 operatori

Sectorul 6: - 51 utilaje, 43 operatori

21 de sesizări la Poliţia Locală

La Dispeceratul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au fost primite un număr de 21 sesizări  privitoare  la artere cu circulaţia îngreunată şi faptul că este nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire. Până la ora 7.00,  problemele sesizate au fost soluţionate în proporţie de 95%.

Potrivit raportului RATB, 32 de vehicule speciale de intervenţie (autoturnuri, remorchere, depanări) sunt poziţionate în posturi fixe, astfel încât să poată remedia operativ orice problemă apărută atât la calea de rulare cât şi la reţeaua electrică de contact.

Ceai şi supă calde

De asemenea, conform raportarii reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială, nu s-au înregistrat evenimente speciale. În prezent, la cele trei adăposturi sociale se află 524 de persoane.

Începând cu ora 10:00, se organizează trei puncte mobile şi zece de puncte fixe de distribuţie de ceai cald şi supă în următoarele zone:

-str. FOISORULUI, nr.56-58, sector 3

-str. DRISTORULUI, nr.81-88, sector 3,

- Calea Serban Voda, nr.48, sector 4,

-Strada Maximilian Popper, nr. 17 a, sector 3.

-str. Nerva Traian, nr. 8, sector 3,

-calea Grivitei, nr.216, sector 1,

-calea Ferentari, nr.  191, sector 5,

-str. Agricultori, nr.105, sector 2,

-Sos. Viilor, nr.44, sector 5.

-str. Mitropolit Filaret, nr.41, sector 4)

În ceea ce priveşte Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, se continuă degajarea căilor de acces din incinta unităţilor medicale din subordinea Municipalităţii, iar la Serviciul de Ambulanţă s-au înregistrat peste 150 de apeluri.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite