Circulaţie de coşmar: Şoferii parcurg 3 kilometri în jumătate de oră pe strada Fabrica de Glucoză. Se va bloca şi intrarea dinspre Petricani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările pentru lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză din Nordul Capitalei îngreunează traficul mai rău decât înaintea demarării lor: pentru parcurgerea celor 3 kilometri, şoferii au nevoie de nervi de oţel având în vedere că au nevoie de mai bine de o jumătate de oră pentru a ajunge de pe şoseaua Petricani, pe Calea Floreasca.

Şoseaua Fabrica de Glucoză este una dintre cele mai aglomerate artere din Capitală, fiind zilnic tranzitată de mii de maşini.

Lucrările au demarat pe 6 aprilie a.c., când s-a instituit sens unic dinspre Petricani spre Barbu Văcărescu, în cele trei luni care au trecut neputându-se observa progrese remarcabile.

Alte trei luni pentru refacerea câtorva metri: intrarea de pe şoseaua Petricani

În plus, pe lângă cele cel puţin 12 luni necesare finalizării lucrărilor, respectiv luna aprilie 2020, traficul va fi îngreunat şi pe cei câţiva metri dintre şoseaua Petricani şi şoseaua Fabrica de Glucoză.

Acest proiect a fost aprobat abia la finalul lunii trecute de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti. 

Valoarea totală a investiţiei este de 4.282.864 Iei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcţii-montaj este de 3.294.547 Iei, inclusiv TVA. Finanţarea proiectului se va asigura din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA. 

Indicatorii tehnici sunt următorii: lungime totală cale de rulare – 40 m cale dublă (în total 80 de metri) şi două peroane de îmbarcare/debarcare (50,50 x 2 m).

Peroanele vor fi adaptate la circulaţia noilor tramvaie de 36 metri şi vor fi prevăzute cu elemente de siguranţă a călătorilor, inclusiv a persoanelor cu dizabilităţi, prin realizarea de rampe de acces şi montarea de panouri de gard. 

Pentru asigurarea unui flux normal de circulatie, continuu şi fluent pentru vehiculele care traverseaza calea de rulare în condiţii de sigurantă proiectul prevede acoperirea căii de rulare cu dale de cauciuc capabile să reziste unui trafic intens şi greu. 

În luna noiembrie a anului trecut, primarul Capitalei promitea că lucrarea urmează să fie gata în luna septembrie a acestui an: „Deşi termenul iniţial de finalizare a lucrării era de 15 luni, a fost convenit cu constructorul un termen de 12 luni, urmând a fi gata în septembrie anul viitor”.

Primăria Municipiului Bucureşti a alocat 47 milioane de lei fără TVA pentru acest proiect. Lărgirea străzii Fabrica de Glucoză a fost anunţată de Primăria Capitalei încă din 2010, iar în ultimii 5 ani, în fiecare an, primarii anunţau că va începe „anul acesta”. Iniţial au fost probleme cu exproprierile, apoi cu licitaţia, apoi a fost nevoie de actualizarea proiectului. Primarul Gabriela Firea a anunţat iniţial că va începe şantierul în 2017, apoi în primăvara lui 2018. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite