BACALAUREAT 2011. Elev picat: “Dacă aşa vrea Funeriu, să se facă de râs în Europa…”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu lacrimi în ochi, de bucurie sau tristeţe, elevii care şi-au văzut deja notele la examenul de Bacalaureat de la avizierele centrelor de Bac şi-au vărsat furia pe Ministrul Educaţiei şi pe guvernanţi.

Adunaţi pe treptele din spatele Colegiului Economic “A. D. Xenopol”, un grup de liceeni proaspăt picaţi şi în a doua sesiune de Bacalaureat, denunţă nedreptatea şi se declară victime. “Au pus camerele pe noi parcă suntem nişte infractori. Rezultatele sunt dezastruoase, după cum vedeţi. A fost prea multă securitate. Guvernul scade salariile părinţilor noştri că nu mai sunt bani, dar au bani să cumpere atâtea camere”, îşi spune oful Lorela, elevă la Colegiul “Victor Babeş”, căreia matematica i-a venit de hac şi de data asta. “Ce dracu’ am eu nevoie să ştiu limită din nu ştiu ce?”, mai spune fata. “Păi, te duci la piaţă şi îţi trebuie…”, îşi permite o glumă amară un coleg.

Ionuţ este mai mult decât nemulţumit de nota la biologie pe care a luat-o. “După examen am mers acasă şi împreună cu un profesor de biologie, cu baremul în faţă, am calculat şi trebuia să iau 7,45. Am luat doar 6,20. Voi face contestaţie, normal”, spune băiatul. Nemulţumit şi de supravegherea mult prea dură, băiatul îşi descarcă supărarea pe Ministrul Educaţiei. “Dacă aşa vrea Funeriu, să se facă de râs în Europa… El are 40 de ani sau cât are şi a luat Bac-ul când avea 38 în Franţa. Ce mai vrea?”, mai spune băiatul.

O altă liceană are o problemă mai mare: “Cum îi spun eu tatei că am picat iar? Ăştia nu se gândesc cât cheltuie părinţii pentru meditaţiile noastre din salariile minuscule şi uite rezultatul…”

Prea puţini ies fericiţi pe curtea şcolii. O fetiţă plânge de bucurie pe umerii mamei ei. “Ai văzut că ai luat? Şi cât m-ai înnebunit zilele astea!”, o linişteşte femeia.
Elevii au posibilitatea să depună astăzi, până la ora 16.00, contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate în două zile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite