Asistenta Florentina Cîrstea rămâne în arest /Noi audieri în cazul Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistenta Florentina Cîrstea, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă în cazul incendiului de la Maternitata Giuleşti, rămâne în arest. Tribunalul Bucureşti a respins astăzi contestaţia pe care Florentina Cîrstea a depus-o. Decizia este definitivă.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a discutat astăzi cazul asistentei Florentina Cîrstea care a contestat decizia de a fi arestată preventiv pentru pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Mai citiţi:

5 milioane de euro pentru un bebeluş ucis

Asistenta Cîrstea a minţit

Asistenta, care era responsabilă de supravegherea bebeluşilor de la Terapie Intensivă, a fost arestată marţi, 24 august, pentru 29 de zile. Cîrstea a contestat la Tribunalul Bucureşti măsura preventivă, instanţa urmând să ia o decizie în cursul zilei de astăzi.

Arestarea preventivă este motivată prin faptul că asistenta "prezintă un pericol concret pentru ordinea publică". Anchetatorii spun că femeia a lăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul.

Şi managerul interimar al maternităţii, Victoria Nicolau, a fost chemată azi-dimineaţă la Parchetul Instanţei Supreme, pentru a fi audiată. Potrivit surselor, la audieri au fost prezenţi şi alţi angajaţi.

Tot astăzi, mai mulţi procurori vor pleca la Insemex Petroşani, pentru a discuta despre expertiza în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti.

Şeful Serviciului Tehnic dar şi maternitatea, urmăriţi penal

Alte audieri au avut loc în 25 august când a procurorii au discutat cu fostul manager al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, căruia i s-a cerut să depună mai multe documente legate de repartizarea atribuţiilor angajaţilor spitalului. În aceeaşi zi, patru din cei nouă părinţi ai bebeluşilor au fost audiaţi, doi dintre aceştia constituindu-se parte civilă şi urmează să precizeze ce despăgubiri solicită. Un alt cuplu şi-au luat deja un avocat şi vor să obţină 5 milioane de euro daune morale şi materiale.

De asemenea, procurorii de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au dispus, în 27 august, începerea urmăririi penale faţă de Vasile Dima, şeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, pe care îl acuză de neglijenţă în serviciu. Procurorii l-au reţinut pe Dima pentru 24 de ore, însă Judecătoria Sectorului 6 a decis ca acesta să fie cercetat în libertate.
Totodată, procurorii au dispus şi începerea urmăririi penale faţă de Maternitatea Giuleşti.


Vasile Dima a fost lăsat în libertate din cauza vârstei

Judecătoria Sectorului 6 arată în motivarea deciziei de cercetare în libertate a şefului Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, că acesta are o vârstă înaintată şi o stare precară de sănătate, iar neglijenţa în serviciu a fost făcută din culpă şi nu din intenţie directă.

"Instanţa reţine că acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, are un domiciliu stabil şi a avut o atitudine cooperantă în faţa organelor judiciare. Totodată, reţine că inculpatul a fost angajatul Maternităţii Giuleşti peste 30 de ani, are o vârstă înaintată, 68 de ani, şi o stare precară de sănătate", se arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 6, care în 27 august a decis ca Vasile Dima să fie cercetat în libertate.

De asemenea, judecătorul a apreciat că fapta de care este acuzat Vasile Dima, respectiv neglijenţă în serviciu, a fost făcută din culpă şi nu din intenţie directă, fiind insuficientă pentru a motiva existenţa unui pericol concret pentru ordinea publică pe care l-ar prezenta lăsarea în libertate a acestuia.

Un bebeluş este în continuare în stare gravă

Unsprezece bebeluşi se aflau în salonul de Terapie Intensivă al Maternităţii Giuleşti, unde a izbucnit un incendiu puternic în urmă cu două săptămâni. Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt în continuare sub strictă supraveghere la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unul în stare gravă.

 „Cinci sunt stabili dar al şaselea este încă intubat şi nu putem să facem un pronostic”, a mai spus managerul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite