Un copil de nouă ani din Brașov domină lumea șahului. Campion balcanic și european, caută sponsori

0
0
Publicat:

Brașoveanul Vladimir Sofronie este un mare talent al României la șah. În această săptămână, copilul în vârstă de nouă ani a obținut trei titluri balcanice, dar a fost în Muntenegru doar pentru că federația i-a oferit o șansă neașteptată.

Vladimir Sofronie (în galben) a câștigat trei titluri balcanice la șah FOTO Iulian Sofronie
Vladimir Sofronie (în galben) a câștigat trei titluri balcanice la șah FOTO Iulian Sofronie

Vladimir Sofronie este triplu campion balcanic la șah, iar la cei nouă ani ai săi a câștigat toate cele trei probe, de șah clasic, șah rapid și blitz, la Campionatele Balcanice desfășurate în orașul muntenegrean Cetinje. 

Delegația României a participat la balcaniadă cu șase juniori și șase junioare, câte un băiat și câte o fată la fiecare grupă de vârstă. Performerul delegației tricolore a fost brașoveanul Vladimir Sofronie, care s-a impus la categoria U10 ani, el câștigând toate cele trei probe de șah: clasic, rapid și blitz, neînvins (29 partide în total la cele trei probe).

„A  jucat 20 din cele 29 de partide doar în ultimele două zile”

„O încercare grea pentru Vladimir, care a jucat 20 din cele 29 de partide doar în ultimele două zile (11 partide de blitz și 9 partide de șah rapid). Au participat în total 106 copii din 11 țări: Bulgaria, Slovenia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Kosovo, Albania, Croația, Bosnia-Herțegovina, Serbia, România, iar delegația României a participat la balcaniadă cu 6 juniori și 6 junioare (12 copii în total), câte un băiat și câte o fată la fiecare grupă de vârstă: U8, U10, U12, U14, U16, U18 ani”, a spus Claudia Sofronie, mama lui Vladimir.

Șansa lui Vladimir Sofronie a fost că a fost campion european la șah clasic și vicecampion continental la blitz. Din acest motiv, federația l-a ajutat să participe la această competiție la care nu ar fi putut ajunge pentru că nu mai are sponsori.

Vladimir Sofronie este fiul fostului campion național de seniori, maestru internațional Iulian Sofronie și al Maestrei Federației Internaționale de Șah Claudia Bilciu Sofronie, vicecampioană mondială în perioada junioratului. El face parte din Asociația Logic 64 Brașov.

Părinții lui Vladimir caută colaboratori și sponsori care să susțină financiar următoarele competiții naționale și internaționale la care, cu siguranță, Vladimir ar participa cu succes reprezentând cu mândrie Brașovul și România!

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite