Primăria susţine că a scos 37 de utilaje pe străzi. La orele de vârf, nu se acţionează pentru a nu încurca şi mai tare traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza ninsorii abundente, multe dintre drumurile din Braşov sunt acoperite încă de zăpadă. Foto: DRDP Braşov
Din cauza ninsorii abundente, multe dintre drumurile din Braşov sunt acoperite încă de zăpadă. Foto: DRDP Braşov

Cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat de azi-noapte, începând cu ora 1.30, după care, începând cu ora 4.00 au scos toate utilajele de deszăpezire programate, au susţinut reprezentanţii Primăriei Braşov.

În total, în conformitatecu precizările oficialilor Primăriei, pe străzile Braşovului au fost scoase 37 de utilaje, luni dimineaţă. „Numărul acestora s-au redus, în special pe bulevarde şi străzile intens circulate, în perioada de trafic intens, 7.30-8.20, având în vedere că, în această perioadă, randamentul lor este scăzut şi ar crea blocaje în trafic. Reprezentanţii Primăriei Braşov au susţinut că începând cu ora 8.30 se acţionează din nou cu toate utilajele pe străzile principale, inclusiv cele din interiorul cartierelor”, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Până în această dimineaţă s-a acţionat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de ex. CD Gherea, cartierul Şchei, podurile şi pasajele, drumul spre Poiana Braşov şi Poiana Braşov – şi, acum, a început deszăpezirea şi pe străzile din interiorul cartierelor şi legăturile acestora cu străzile principale, după cum au mai susţinut reprezentanţii Primăriei.

Comprest a asigurat această activitate cu 22 de utilaje. Având în vedere ninsoarea abundentă, începând cu ora 6.00, s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Până în această dimineaţă s-au utilizat aproximativ 150 de tone de material antiderapant, stocul fiind în acest moment de aproximativ 850 de tone. La această oră, pe traseu sunt 22 de utilaje de deszăpezire, din care două acţionează pe drumul spre Poiana Braşov. Telefon dispecerat: 0268-416495.

Eurostrada a acţionat cu 15 utilaje, având în permanenţă 6 pe străzi. De asemenea s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 60 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 300 de tone. În acest moment pe străzile din oraş sunt 6 utilaje. Telefon dispecerat: 0268-311310.

Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:

– Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;

– Comprest: restul oraşului, inclusiv Poiana Braşov;

– Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 şi 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

Undeţi puteţi suna pentru deszăpezire

Cetăţenii pot solicita intervenţia maşinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Braşov – tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254, email:salubrizare@brasovcity.ro.

Citeşte şi:

Ninsoarea începe să creeze probleme. DN 1, blocat, după ce mai multe maşini s-au tamponat pe serpentinele de la Predeal

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite