Prima fabrică de sarmale s-a deschis la Gheorgheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domanele şi domnişoarele ocupate nu vor mai trebui să-şi facă griji pentru prepararea sarmalelor de Crăciun. Muncitoarle de la o frabrică proaspăt inaugurată din Harghita prepară tradiţionala mâncare după o reţetă secuiască, după care o congelează.

Iniţiativa de a deschide prima fabrică de sarmale din România îi aparţine lui Bajko Laszlo. Antreprenorul a investit 130.000 de euro în construirea fabricii într-o clădire veche, trasformată şi utilată după o idee a unei firme din Bucureşti.

Fabrica are în prezent şase angajate, dar urmează să mai fie angajate încă opt persoane.

Bajko Laszlo a declarat pentru AGERPRES că muncitoarele pregătesc sarmale în varză murată după o reţetă secuiască, le fierb, le ambalează în mai multe moduri, după care le congelează şi sunt gata pentru piaţă.

Preţul orientativ, la ieşirea pe poarta fabricii, va fi de aproximativ 11,5-12,5 lei, pentru o caserolă cu 8-9 sarmale.

Sarmalele de la Gheorgheni vor ieşi pe piaţă începând de astăzi, mai întâi în magazinele din Harghita după care şi în alte judeţe ale ţării.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite