„Prima casă“, vedetă la Cursa Trăsniţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii şi-au luat prima casă în spinare şi au coborât pe pârtie
Participanţii şi-au luat prima casă în spinare şi au coborât pe pârtie

Pârtia Bradul din Poiana Braşov s-a transformat, pentru câteva ore, în tărâmul trăsniţilor. Trabantul, „Prima casă", sania cu sens giratoriu şi coşcigul au făcut senzaţie la coborârea nocturnă pe pârtie.

De departe, cea mai trăsnită sanie a fost „Prima casă". Trei braşoveni au dorit să ironizeze programul dedicat tinerilor, dar şi să se bucure de adrenalina de pe pârtie. Ei au aşezat pe o placă de lemn obiecte casnice găsite prin debaralele bunicilor.

„Mai în glumă mai în serios, ne-am gândit să prezentăm programul «Prima casă». Am aşezat pe şine o placă pe care am pus o casă de-a bătrânilor. Avem aici tot ceea ce nu trebuie să lipsească dintr-o casă tipic românească: frigiderul Artic, maşina de spălat Albalux, aragazul pe patru picioare, wc-ul, televizorul şi preşurile româneşti.

Bineînţeles că la prima casă funcţionează vinul, aşa că ne-am adus şi o butelie, pe care fierbem vin. Aşa au început bătrânii noştri", a spus Samuel Demeş, liderul echipei.

Pentru ca totul să fie complet, dintr-o casă care se respectă nu a lipsit sistemul „modern de alarmă", acţionată... manual. De asemenea, stăpânul casei s-a declarat foarte stresat de ceasul atârnat de gât, care sună fix pentru a-i aminti că trebuie să meargă la bancă să-şi achite ratele. Cei trei participanţi au provocat isterie în public, având o coborâre spectaculoasă pe pârtie. La final, turiştii s-au înghesuit să se fotografieze în „Prima casă".

Sanie ruptă din filmele SF

 Senzaţional a fost şi showul pe care l-au oferit pe pârtie trei tineri care s-au gândit să-şi pună trabantul pe şine. Ei au reprezentat personajele din celebrul StarWars. Războinicii au îmbrăcat costumele prinţesei Amidala şi al personajului malefic Darth Vader şi au făcut show SF pe pârtie.

image

Chiar dacă s-au împotmolit la jumătate, tinerii au primit premiu pentru cele mai bune costume. „Ne-am pregătit două luni pentru acest eveniment. Ne-am tunat trabantul şi i-am pus şine în loc de roţi. Am venit aici să ne distrăm şi să simţim adrenalina. Coborârea a fost fabuloasă", ne-a spus Vlad Pustiu, de 28 de ani, posesorul saniei-trabant.

O altă apariţie apreciată a fost Familia Adams, care a investit 150 de lei într-un coşciug pe care l-a pus pe şine, special pentru „Cursa trăsniţilor". „Eu sunt moartea în vacanţă. Am stat în sanie alături de drăcuşor şi şoferul de dric, care ne duce doar dus. Este puţin bizar, dar plin de senzaţie", a spus Anca Chiuhac.

Familia Adams

Cursă în scop caritabil

Banii strânşi din taxele de participare la cursă vor fi utilizaţi pentru oferirea unei tabere de vară pentru elevii braşoveni. Clasa cu cele mai bune rezultate pe anul şcolar 2009-2010 va pleca în Germania pentru a învăţa tehnici de prim ajutor. Cursa trăsniţilor a început aseară cu un impresionant spectacol, de lumini, pe care l-au oferit monitorii de schi, coborând din vârful pârtiei cu torţe în mână.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite