Poliţişti din Covasna şi instructori auto trimişi în judecată pentru mită şi abuz în serviciu. Primeau bani de la candidaţii care vroiau să devină şoferi

0
0

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a doi poliţişti şi a doi instructor auto care luau bani ca să ajute anumite persoane să ia carnetul mai uşor. Şi şase candidaţi care au dat mită ca să ajungă şoferi vor fi judecaţi.

Ilie Filip Cristian comisar de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V.) Neamţ, în prezent detaşat la Covasna este acuzat de luare de mită şi complicitate la luare de mită. Adrian Costel Anton, agent principal de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna este acuzat de luare de mită şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Instructorii auto Gabor Koter şi Gal Elemer Laszlo sunt acuzaţi de complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă. Alte şase persoane au fost trimise în judecată în stare de  libertate pentru că au dat mită poliţiştilor şi instructorilor auto.

„În perioada 25 ianuarie -28 aprilie 2016, inculpaţii Filip Ilie Cristian şi Anton Costel Adrian, având atribuţii pe linia de examinare a persoanelor la proba teoretică şi practică pentru obţinerea permisului de conducere, atât singuri cât şi împreună, au pretins şi primit de la diferiţi candidaţi printre care şi Nagy Gyula, Striblea Mihai Constantin, Colţ Ciprian-Ştefan, Dinco Marius Lucian, Finta Istvan Jeno şi Istrate Remus, sume de bani cuprinse între 100 lei – 1.000 euro şi alte foloase necuvenite. În acelaşi context, în perioada 7 martie 2016-20 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în aceeaşi calitate de examinator, a obţinut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea. Sumele de bani au fost remise celor doi inculpaţi atât personal cât şi prin intermediul inculpaţilor Koter Gabor şi Gal Elemer Laszlo, instructori auto la o şcoală de şoferi“, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Instructorii auto erau cei care racolau candidaţii şi le promiteau că vor obţine mai uşor permisul dacă vor da mită. „În perioada 22 februarie – 21 aprilie 2016, inculpaţii Koter Gabor şi Gal Elemer Laszlo au pretins de la mai mulţi candidaţi sume de bani cuprinse între 4.200 lei – 1.500 euro, promiţându-le că-i va ajuta să promoveze probele pentru obţinerea permisului de conducere, în acest sens susţinând că are influenţă asupra unor examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna.  În perioada 25 ianuarie – 18 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în aceeaşi calitate, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi dispoziţiile legale privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere prin indicarea în cazul a şapte candidaţi, a răspunsurilor corecte la unele întrebări din testul de examinare“, se mai arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

În cauză, procurorii anticorupţie au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile şi sume de bani ce aparţin inculpaţilor Anton Costel Adrian, Filip Ilie Cristian, Koter Gabor şi Gal Elemer Laszlo.  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.
 

Mai multe - Braşov

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite