Percheziţii DNA Braşov în dosarul retrocedărilor ilegale. Remus Truică, Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei şi Andrei Marcovici, fostul consilier al lui Tăriceanu, au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Truică a fost reţinut de procurorii DNA. FOTOAdevărul.
Remus Truică a fost reţinut de procurorii DNA. FOTOAdevărul.

După audieri maraton care au durat toată noaptea, omul de afaceri Remus Truică şi directorul ziarului „Evenimentul Zilei”, Dan Andronic, au fost reţinuţi într-un nou dosar privind retrocedări ilegale. Reţinut este şi Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, în acelaşi dosar de corupţie cu un prejudiciu de 136 de milioane de euro, în care este implicat şi prinţul Paul.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2006 - 2015. În această cauză, procurorii au făcut nouă percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile mai multor persoane.

Ancheta DNA vizează retrocedarea ilegală a unor terenuri din judeţul Ilfov.

În acest dosar privind retrocedări ilegale de terenuri au fost citaţi să se prezinte, miercuri, la DNA Braşov, pentru a da declaraţii, şi prinţul Paul şi soţia sa, prinţesa Lia, însă în drum spre Braşov prinţului i s-a făcut rău şi a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

UPDATE 6.00 După audieri maraton care au durat toată noaptea, Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei a fost şi el reţinut de procurori pentru 24 de ore şi dus în arestul Poliţiei Braşov.

UPDATE 23.50 Remus Truică a fost reţinut de procurorii DNA Braşov după mai bine de cinci ore de audieri. Omul de afaceri a ajuns la sediul DNA la ora 17.00, dar audierile au început două ore mai târziu după ce şi avocaţii săi au sosit la Braşov.

UPDATE 22.42 Directorul Evenimentului Zilei, Dan Andronic, a ajuns la DNA Braşov pentru audieri. Procurorii au făcut percheziţii la domiciliul său, precum şi la casa de vacanţă. Dan Andronic este asociatul majoritar al societăţii Editura Evenimentul şi Capital, care editeaza publicaţiile Evenimentul Zilei şi Capital, şi directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei.

UPDATE 20.02 Andrei Marcovici, fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Braşov. El a fost încătuşat şi transferat în arestul Poliţiei Braşov. La această oră continuă audierile în cazul lui Remus Truică şi a omului de afaceri Lucian Mateescu.

Andrei Marcovici la DNA Braşov

UPDATE 19.15 Avocaţii lui Remus Truică au ajuns la DNA Braşov la două ore după omul de afaceri. Până la sosirea apărătorilor Remus Truică nu a făcut nicio declaraţie în faţa procurorilor.

UPDATE 17.25 Remus Truică a ajuns la DNA Braşov, dar nu a făcut nicio declaraţie. Nu a răspuns la întrebările jurnaliştilor şi a intrat val vârtej la audieri. Procurorii au făcut astăzi mai multe ore percheziţii la locuinţa sa din Snagov.

UPDATE 16.20 Procurorii DNA îl vor aduce la Braşov şi pe directorul Evenimentului Zilei, Dan Andronic. Procurorii au făcut percheziţii în această dimineaţă şi la domiciliul acestuia, precum şi la casa lui de vacanţă.

UPDATE 14.24 La sediul DNA Braşov au fost aduşi omul de afaceri Lucian Mateescu şi Andrei Marius Marcovici, partener de afaceri cu Remus Truică.

UPDATE ORA 14.15 Prinţul Paul a fost internat la Spitalul Judeţean de urgenţă din Ploieşti pe secţia de Cardiologie după ce i s-a făcut rău în maşina cu care se îndrepta spre Braşov, unde era aşteptat la DNA.

Medicii şi familia nu au dat detalii despre starea acestuia de sănătate, însă se pare că aceasta este bună. Prinţul Paul va mai rămâne internat la Ploieşti pentru investigaţii suplimentare.

„A fost o mare tensiune pentru noi şi prinţul a avut un colaps în maşină. Este pe mâini bune“, a spus la Ploieşti soţia acestuia, prinţesa Lia.

UPDATE 13.30 La sediul DNA Braşov sunt aduşi la audieri Andrei Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, dar şi o altă persoană, Lucian Mateescu. 

UPDATE 12.13 Prinţul Paul nu va mai ajunge la audieri la DNA Braşov, întrucât i s-a făcut rău pe drum. Prinţul Paul a pornit dimineaţa de la Bucureşti, dar a fost internat la Spitalul Judeţean din Ploieşti. 

Lucian Mateescu la DNA Braşov

UPDATE 11.20. Omul de afaceri Remus Truică, dar şi prinţul Paul vor ajunge la DNA Braşov în jurul orei 13.00 pentru a fi audiaţi într-un dosar penal privind retrocedarea ilegată de terenuri. Acest dosar a fost disjuns de cel în care sunt acuzaţi foştii deputaţi Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc. Prinţul Paul a mai făcut o vizită la DNA Braşov anul acesta, când a fost adus în miez de noapte la DNA Braşov pentru a fi audiat tot în legătură cu retrocedarea ilegală de terenuri.

Prinţul Paul a primit printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti 47 de hectare de teren, iar procurorii au decis investigarea retrocedării deoarece se pare că acele terenuri nu au aparţinut niciodată casei regale. O parte din terenuri au fost vândute, unul dintre beneficiari fiind Remus Truică.

În cursul zilei de 9 decembrie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în nouă locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite