Nocturna bibliotecilor de la Brașov: o mulțime evenimente interesante și atractive

0
0

Biblioteca Județeană din Brașov va fi deschisă în 30 septembrie până la miezul nopții și va organiza evenimente pentru toate vârstele și gusturile, în mai multe dintre sediile din oraș

Biblioteca Județeană Brașov organizează Nocturna bibliotecilor FOTO Biblioteca Județeană Brașov
Biblioteca Județeană Brașov organizează Nocturna bibliotecilor FOTO Biblioteca Județeană Brașov

O seară plină de evenimente va fi cea de 30 septembrie, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov. Porțile instituției vor rămâne deschise până la miezul nopții pentru că va avea loc Nocturna bibliotecilor, o seară cu carte și evenimente deosebit de atractive. Evenimentul are loc la nivel național și este derulat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice.

„Noi am pregătit o varietate de evenimente pentru toate vârstele. Secția de împrumut, de pildă, dă întâlnire cititorilor pe nevăzute cu o carte. Lasă câteva indicii și, în funcție de indicii, își pot alege cărțile care sunt împachetate, sunt nevăzute. Ei nu știu ce carte împrumută, de fapt. De asemenea, îi așteaptă cu o carte a cărților citite, cu impresii despre personajul preferat sau despre cartea preferată. Avem jocuri, avem invitați un tineri de la un club de jocuri, jocuri de societate, jocuri de inteligență, jocuri de strategie”, a dezvăluit Ruxandra Nazare, reprezentanta Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov.

Vor fi și diverse ateliere de confecționat obiecte, teatru pentru copii, seară de filme, lecturi în engleză, franceză și maghiară, vânătoare de cărți pe echipe și multe alte activități interesante, pentru toate vârstele.

Cei ce doresc să viziteze biblioteca, să afle mai multe despre secțiile, colecțiile și serviciile ei, sunt așteptați la tururile ghidate organizate la orele 16:00, 17:00 și 18:00.

O selecție de scurtmetraje curatoriată de CineClub Brașov, diversă și proaspătă, oferă spre vizionare 90 de minute de filme scurte din jurul lumii și din varii genuri, de la animație sau documentar, la Sci-Fi și care dorește să aducă tema cărții si a bilbliotecii în centrul discuției.

La Nocturna bibliotecilor, Biblioteca engleză, Mediateca francofonă și Biblioteca maghiară organizează evenimentul „Multiculturalitate în spațiul bibliotecii”, cu tema „Biblioteca la răscruce – Tranziția de la offline la online”, în cadrul căruia trei utilizatori ai bibliotecii vor realiza o prezentare-dezbatere despre schimbările survenite odată cu pandemia de COVID-19 – cum au fost afectați în viața de zi cu zi, urmând a se raporta la relaționarea lor cu biblioteca în cei doi ani de pandemie.

Programul detaliat al activităților se găsește pe pagina de Facebook Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite