Mirosul insuportabil din ultimele zile cauzat de gunoiul de pe câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de sesizări au făcut braşovenii în ultimele zile la Garda de Mediu după ce un miros insuportabil a invadat oraşul şi s-a simţit în carterele Noua, Astra, dar şi în zona Craiter-Triaj.

După mai multe verificări s-a depistat că sursa mirosului este un teren agricol peste care a fost aşezat gunoi pe post de îngrăşământ. Problema este că acţiunea trebuia făcută primăvara sau toamna nu în mijlocul verii când temperature crescută a împrăştiat mirosul.

„Pe o suprafaţă de teren agricol de aproximativ 8 – 10 hectare, lângă Ocolitoarea Braşovului, s-au fertilizat cu gunoi de grajd mai multe parcele. Am identificat cui îi aparţin respectivele terenuri, iar acum este în curs de derulare un control. Vom urmări trasabilitatea fertilizatorului, de unde a fost cumpărat, dacă acesta a fost achiziţionat legal. De asemenea vom verifica şi graficul de fertilizare, pentru că astfel de operaţiuni nu se fac în sezonul cald. În funcţie de rezultatele acestui control, administratorii terenurilor ar putea fi sancţionaţi”, a declarat Mircea Paraschiv şeful Comisariatului Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu.

Un alt val de mirosuri a invadat oraşului la începutul lunii august. Atunci sursa a fost depozitul ecologic de deşeuri din Săcele. S-a aplicat o amendă de 50.000 de lei, iar unitatea este monitorizată în continuare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite