Intrare liberă la toate concertele Festivalului Musica Kronstadt 2017, de la Braşov, dedicat centenarului Dinu Lipatti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un eveniment unic în România pe segmentul instrumentelor de suflat, singurul festival din ţară unde intrarea la toate concertele este gratuită îşi deschide porţile, în data de 4 august, la Braşov.

Proiectul cultural se bucură de participarea unor personalităţi şi orchestre de renume mondial, cum ar fi Berliner Philharmoniker, SWR Stuttgart, Opera din Barcelona şi lista ar putea continua.

Festivalul Internaţional „Musica Kronstadt 2017“ a ajuns la ediţia a IV-a, ediţie dedicată centenarului Dinu Lipatti. Evenimentul se întinde pe şase zile şi are o agendă concertistică extrem de bogată în tematică, dar şi în inovativitate.

Este un eveniment unic în România pe segmentul instrumentelor de suflat, singurul festival din ţara noastră unde intrarea la toate concertele este gratuită.

La festival participă şi cei mai mari fabricanţi de instrurmente muzicale din lume.

image

KSB Academica este un proiect cultural care promovează patrimoniul cultural românesc şi internaţional prin educaţie muzicală. Structura cursurilor Academiei este formată din următoarele instrumente: flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trompetă, trombon.

Un accent deosebit este pus pe direcţia cursurilor de muzică de cameră, disciplină cu un loc bine definit în această Academie. Tinerii muzicieni instrumentişti învaţă şi aprofundează semnificaţia partiturilor de ansamblu, un aspect important al cunoaşterii contextului general la care se raportează în actul muzical. Totodată, Academia creează posibilitatea unui dialog de la egal la egal între diferitele generaţii de participanţi la cursuri.

Cursurile KSB Academica au scopul de a crea întâlniri profesionale între tinerii din învăţământul pre-universitar, universitar şi post-universitar şi muzicieni de renume internaţional.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite