Gândaci şi alimente expirate găsite în bucătăria unui hotel de cinci stele din centrul Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neregulile au fost găsite la Aro Palace. FOTOpanoramio.com
Neregulile au fost găsite la Aro Palace. FOTOpanoramio.com

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit, luni, în urma unui control la un hotel la Aro Palace, alimente expirate şi alterate, dar şi gândaci în bucătăria unde se prepară hrana turiştilor, hotelul riscând să fie declasificat.

Potrivit şefului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Sorin Susanu, în bucătăria de la Aro Palace s-au găsit gândaci, dar şi alimente expirate din 20 mai. S-au mai găsit produse alimetare care nu aveau trecută data expirării, dar şi băuturi alcoolice şi nealcoolice (bere şi suc) cu termen de valabilitate expirat, pâine mucegăită, condimente expirate încă din anul 2012.

"Lucrurile sunt mult mai rele aici decât mă aşteptam şi sunt foarte departe de cum ar trebui să fie la un hotel de cinci stele. Am descoperit un gândac pe masa unde se prepară alimentele pentru turiştii acestui hotel. Se plimba nestingherit pe acolo, dar am văzut şi alţii în bucătărie. Chestiunile foarte grave sunt, însă, cele descoperite în bucătărie, produse mucegăite, expirate, ţinute în condiţii anormale şi fără ca noi să cunoaştem provenineţa lor. Măsurile vor fi radicale pentru că nu putem accepta o asemenea situaţie. Amenda poate ajunge la 50.000 de lei pentru fiecare sector de activitate, dar şi până la suspendarea activităţii ", a spus Sorin Susanu, citat de Mediafax.

În replică, reprezentatul hotelului, Gabriel Florescu, şef Depoartament producţie Aro Palace, a spus că sunt "lucruri intervenite în urmă cu o zi, două sau trei" şi că activitatea bucătăriei hotelului este monitorizată în permanenţă de structurile interne care au atribuţii de control din cadrul societăţii. El a mai spus că cei de la Protecţia Consumatorilor pot face fel de fel de afirmaţii, dar cei ce clasifică hotelul sunt cei de la Autoritatea Naţională pentru Turism. În ceea ce priveşte produsele expirate, Florescu a precizat că hotelul a mai fost controlat în urmă cu puţin timp şi că atunci nu au fost descoperite nereguli, mai scrie Mediafax.

"Săptămâna trecută am fost controlaţi de DSVSA, iar OPC ne-a controlat ultima oară în urmă cu circa două luni. Nu cred că produsele găsite erau expirate din 2012, ci doar ambalajele în care erau depozitate acele condimente purtau acea dată de expirare. Noi controlăm toate aceste lucruri, există recipiente speciale din sticlă pentru ele, probabil că din greşeală cineva din bucătărie a pus aceste produse în recipienţi greşiţi. Aşteptăm toate rezultatele verificărilor care vor fi făcute în laboratorul specializat", a mai spus Gabriel Florescu, citat de Mediafax.

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite