Fostul viceprimar al comunei Jibert, declarat de ANI în „conflict de interese penal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, precum şi existenţa conflictului de interese de natura administrativă şi penală în cazul fostului viceprimar Tiberiu Boeriu şi a unui fost consilier local, Liviu Flitar, din comuna Jibert.

Potrivit ANI,  Boeriu este în „conflict de interese penal”, din cauză că, în perioada exercitării mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea şi aprobarea hotărârii Consiliului Local al comunei Jibert din data de 22 iunie 2010, privind aprobarea concesionarii păşunilor comunale aparţinând Comunei Jibert, în suprafaţa de 3.547,78 ha, prin atribuire directa a contractului de concesiune către Asociaţia Crescătorilor de Taurine „Jibert”, unde este membru. Mai mult, spun cei de  la ANI, Boeriu a câştigat, de la Asociaţia Crescătorilor de Taurine „Jibert”,  în perioada madatului, venituri în suma totală de 19.736 lei.

În aceeaşi situaţie se află şi fostul consilier local Liviu Flitar, declarat în „conflict de interese penal” pentru votarea aceleiaţşi hotărâri de Consiliul Local. Atât el cât şi mama acestuia au obţinut de la Asociaţia Crescătorilor de Taurine „Jibert”, în perioada evaluată, venituri în suma totală de 4.985 de lei.

}n cazul ambelor persoane, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, în vederea verificării indiciilor privind posibilă săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite