Crăciunul se anunţă profitabil pentru hotelierii de la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi preţurile nu sunt mici, mii de turişti au cumpărat pachetele pentru Crăciun, promovate de hotelierii de la munte. Începând cu acest sfârşit de săptămână, staţiunile se vor umple de turişti dornici de distracţie.

Ofertele hotelierilor braşoveni sunt diverse pentru perioada Crăciunului. Cele mai multe pachete includ trei nopţi de cazare, masă festivă şi demipensiune. Bineînţeles, turiştii care doresc să stea mai mult la munte pot opta pentru o vacanţă prelungită. Costul fiecărei nopţi de cazare scade cu cât sejurul este mai lung. La hotelurile din Poiana Braşov, gradul de ocupare al locurilor de cazare este de 80% pentru perioada Crăciunului, iar hotelierii se aşteaptă ca locurile să fie în întregime ocupate de turiştii care vor veni fără să aibă făcută o rezervare. Preţurile pornesc de la 500 de lei, de persoană, la un hotel de trei stele şi pot ajunge şi la 1000 de lei, de persoană, pentru o minivacanţă de patru zile, în funcţie de facilităţile oferite.

La mare căutare sunt şi anul acesta petrecerile tradiţionale. În zona Beran-Moeciu-Fundata, mai bine de 70% dintre pensiuni sunt integral închiriate. Cazarea este aici mai ieftină, de obicei aproximativ 100 de lei, pe noapte, pe camera dublă, iar distracţia este garantată. Turiştii care doresc plătesc separat pentru ca gazdele să se ocupe ca de pe masa de Crăciun să nu lipsească nimic. Porcul se frige la proţap, în jurul unui foc de tabără, cu muzică populară sau lăutărească. Din meniu nu lipsesc sărmăluţele, ţuica şi vinul fiert.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite