Castelul Bran oferă Pământului o oră de odihnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelului Bran va sta cufundat în întuneri cu ocazia „Orei Pământului” FOTO Adevărul
Castelului Bran va sta cufundat în întuneri cu ocazia „Orei Pământului” FOTO Adevărul

Ora Pământului, cea mai mare mişcare de voluntariat pentru protejarea mediului, este marcată, şi în acest an, la Castelul Bran. Cel mai vizitat obiectiv turistic din România va stinge luminile în data de 19 martie 2016, în intervalul 20.30 – 21.30.

Ora de respiraţie, de odihnă pentru conservarea naturii, o oferă Planetei Pământ, în fiecare an, o comunitate de peste două miliarde de oameni. Ajunsă la a opta ediţie, Ora Pământului a angrenat deja peste 7.000 de oraşe din peste 160 de ţări din întreaga lume.

Organizatorii, World Wide Fund for Nature (WWF), cheamă cât mai mulţi oameni să se alăture iniţiativei: ”Anul acesta mesajul şi îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este, în continuare, „Dăruieşte naturii din energia ta”.

„Îi invităm pe români să stingă luminile în case şi să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber. La nivel de oraşe,  provocăm autorităţile şi asociaţiile locale să organizeze, pe parcursul lunii martie, acţiuni de mediu care să culmineze pe 19 martie cu o tură de biciclete, pe un traseu prestabilit, unde să se adune toţi cetăţenii preocupaţi de poluare şi de aglomerarea din oraşe”, este îndemnul organizatorilor.

Este un bun prilej de a trage un semnal de alarmă asupra consecinţelor intervenţiei brutale asupra naturii, efectelor poluării şi a degradării continue a mediului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite