Ambasada SUA consideră Brașovul un model și îl sprijină să devină capitala verde a României VIDEO

0
Publicat:

Șefului misiunii diplomatice a SUA la București, Shane Dixon vorbește depre municipiul Brașov ca despre un model cu privire la cum trebuie să acționeze o comunitate pentru a deveni prietenoasă cu mediul.

În cadrul unei vizite de două zile la Brașov, adjunctul interimar al șefului misiunii diplomatice a SUA la București, Shane Dixon, s-a întâlnit miercuri cu primarul municipiului, Allen Coliban. 

„Brașovul se concentrează pe a deveni capitala verde a României”

Diplomatul american Shane Dixon a explicat că știe faptul că Brașovul vrea să devină capitala verde a României și că municipiul reprezintă un model cu privire la cum trebuie să acționeze o comunitate pentru a deveni prietenoasă cu mediul.

Am avut o întâlnire excelentă în această dimineață cu primarul Brașovului și aștept cu nerăbdare să continuăm relația noastră, colaborând la inițiative ecologice. Este una dintre preocupările guvernului Statelor Unite, care acționează pentru independența energetică, în special energia regenerabilă. Așa că aștept cu nerăbdare să continuăm această relație aici, în Brașov, pe măsură ce orașul devine - și se concentrează pe a deveni - capitala verde a României”, a declarat Shane Dixon.

Brașov. FOTO Facebook Primaria Brașov
Brașov. FOTO Facebook Primaria Brașov

Sprijin SUA pentru transformarea Brașovului într-un oraș „verde”

Șefului misiunii diplomatice a SUA la București a mai spus că municipiul poate beneficia de sprijinul experților americani atât în ceea ce privește transformarea Brașovului într-un oraș „verde”, cât și în a folosi experiența lor în turism, în special cel de iarnă.

Răspunsul brașovenilor la criza refugiaților ucraineni, apreciat de diplomatul SUA

Diplomatul american a apreciat modul în care românii - și brașovenii în special - au răspuns nevoilor refugiaților din Ucraina în contextul invaziei ruse.

A fost discutat și planul pentru perioada următoare cu privire la aceștia, la sprijinirea lor în învățarea limbii române și integrarea în comunitate.

Am vorbit și despre refugiați și despre eforturile impresionante făcute aici, la Brașov, pentru educația lor, asigurarea hranei, oferirea de adăpost și aducerea lor înapoi și în comunitate, și în toate aspectele, în special pentru copii și educație. Așadar, aștept cu nerăbdare să continuăm acest lucru cu conducerea de aici, din Brașov, precum și investițiile străine, deoarece vedem că se dorește dezvoltarea de investiții străine aici, la Brașov. Avem și departamente în ambasadă care ar putea ajuta și cu asta”, a mai spus Shane Dixon.

Investbrasov.org,  platforma pe care investitorii americani pot găsi informații despre oportunitățile din Brașov

Primarul Brașovului a prezentat oaspeților din SUA platforma investbrasov.org, unde investitorii americani pot găsi informații despre oportunitățile de aici. El subliniat deschiderea Brașovului cu privire la investiții și la colaborare în strategiile de viitor.

Pornind și construind peste ceea ce comunitatea brașoveană a demonstrat că poate să ofere, putem să discutăm despre planuri de investiții, despre colaborarea pe mai multe paliere, despre implicarea și susținerea Ambasadei Americii pentru organizarea evenimentelor pe care le aducem la Brașov, Forumul Orașelor Verzi și pentru atragerea de investitori în orașul nostru. Au fost puncte importante în această discuție, asupra cărora vom continua analiza și colaborarea în perioada următoare”, a explicat Allen Coliban.

La Brașov, reprezentanții Ambasadei SUA au mai avut întâlniri cu reprezentanți ai ONG-urilor și cu studenți americani ai Universității Transilvania, care beneficiază de programe de studii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite