Subiecte greu de înţeles pentru unii candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţii mari şi la proba srisă de limba română. Doar un sfert dintre cei 1.500 de elevi înscrişi au reuşit să obţină calificativul, „experimentat", la limba română, o jumătate au obţinut calificatul de „avansat", iar restul au reuşit cu greu să îl obţină pe cel de „începător" sau „mediu".

Pentru probele scrise, Inspectoratul Şcolar Judeţean a stabilit patru centre de examinare: Liceul de Artă „Hariclea Darclee", Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu", Grupul Şcolar Industrial „Anghel Saligny" şi Grupul Şcolar „Edmond Nicolau".
Eseul, cerinţă ambiguă
Ziua de ieri nu a fost deloc una uşoară pentru elevii care au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română, unde părerile au fost împărţite, unii au spus că subiectele au fost foarte uşoare, iar alţii au avut surpriza neplăcută de a nu înţelege decât o parte dintre subiectele date, motiv pentru care au ieşit dezamăgiţi din sălile de examinare.
Elevii care s-au pregătit temeinic pentru examenul de maturitate au ieşit cu zâmbetul pe buze din sală, dar şi cu convingerea că vor lua o notă mare. Din spusele lor, subiectele au fost mult mai uşoare decât în prima sesiune.
„A fost super uşor, nu mă aşteptam să ne dea ceva atât de simplu", a spus Camelia Crin.
De cealaltă parte au fost elevii care au spus că primele două subiecte au fost într-adevăr uşoare, numai că acea cerinţă a punctului trei nu a fost deloc clară şi nu au reuşit să înţeleagă ce subiect trebuie să abordeze.
„Eseul a avut o cerinţă ambiguă din care nu am înţeles nimic, pe primele două le-am, făcut dar la ultimul nu am scris decât o pagină şi nici de aia nu sunt sigură că este bună", ne-a povestit Ionuţ Filip.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite