Pregătiri intense la Brăila pentru Ora Pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Brăila vrea să iasă din tipare cu manifestările dedicate Orei Pământului, sperând astfel să câştige competiţia în cadrul căreia concurează cu alte 12 oraşe din ţară, pentru titlul de „Capitala Orei Pământului 2014”. Brăilenii sunt aşteptaţi la evenimentul ce se va desfăşura, sâmbătă, 29 martie, începând cu orele 18.00, în Piaţa Traian.

Vor putea fi văzute, printre altele, jonglerii cu foc, un flash mob cu peste 300 de tineri, teatru din umbre, colectă de PET-uri, colectă de borcane de sticlă, se vor putea scrie mesaje pe tema "Schimbarea suntem noi!" pe un panou de 30 metri pătraţi. De asemenea, se vor planta flori pe spaţiul verde, iar mii de borcane pictate de elevii brăileni vor fi folosite pe post de candele. Câteva biciclete vor fi aşezate pe suport fix, iar din public vor fi căutaţi voluntari care să pedaleze, astfel încât energia produsă de dinamurile respectivelor biciclete să aprindă becurile aşezate pe un panou special, în forma cuvintelor "Ora Pământului, Brăila, 2014".

După cum se ştie, în mod tradiţional, "Ora Pământului" este marcată simbolic prin închiderea, de către consumatorii casnici si instituţiile publice, a iluminatului locuinţelor, respectiv sediilor, timp de o oră. În acest sens, următoarele instituţii brăilene au ales să închidă iluminatul exterior, sâmbătă, în intervalul orar 20.30 - 21.30: Casa Memorială "Petre Ştefănescu Goangă", Bibilioteca Judeţeană "Panait Istrati", teatrul "Maria Filotti", Muzeul Brăilei, Centrul de Creaţie, Banc Post, BRD, Hotelul "Traian" şi Primăria Municipiului Brăila. Organizatorii evenimentului de sâmbătă speră că brăilenii vor urma în număr cât mai mare exemplul instituţiilor menţionate.

Brăila participă, alături de alte 12 oraşe din România, la o competiţie al cărei câştigător va primi titlul de Capitală a Orei Pământului 2014. În concurs mai sunt înscrise localităţile Adjud, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Bucureşti, Craiova, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Salonta, Satu Mare, Sighişoara şi Tulcea. Evenimenul este coordonat de organizaţia WWF România, cea care va acorda la final titlul de Capitală a Orei Pământului oraşului câştigător. Pe locul I se va situa oraşul care va organiza cele mai originale evenimente şi acţiuni, în scopul aducerii în atenţia comunităţii locale a probelemelor de mediu dar şi a unor posibile soluţii pentru rezolvarea acestora.

  Citiţi şi

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite