Pentru femeie: Proiect de 24.000 euro la Liceul “Economic” din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevi şi cadre didactice din cadrul Colegiul Economic « Ion Ghica » participă la un Parteneriat Multilateral ComeniusImplicate în proiectul numit „Femeia de ieri şi de azi, de aici şi de oriunde, între tradiţie şi modernitate" sunt şi şcoli din Franţa, Italia Spania şi Turcia, iar bugetul este de 24.000 euro.

Anul acesta, în cadrul proiectului se vor desfăşura două întâlniri, în perioada 4 - 9 aprilie, în Italia, şi în perioada 2 - 4 mai, în Spania.

"Pentru întâlnirea din Italia, Colegiul Economic Ion Ghica a pregătit un poster, un afiş A3 realizat de elevi, cu imagini, care sugereză femeia viitorului, şi patru filme", ne-a declarat Evelina Turiac, profesor de informatică.

După cum ne-au declarat cadrele didactice implicate în acest proiect, în perioada imediat următoare se vor derula şi activităţi specifice zilelor de 1- 8 Martie, pentru a sărbători "Ziua femeii".

Implicare cu succes

În pregătirea întâlnirilor de anul acesta au fost realizate filmele de prezentare, filme la care au lucrat atât profesori, cât şi elevi.

De reţinut că anul trecut, elevi din ţările implicate în proiect au fost oaspeţii Colegiului Economic din municipiu.

image

Absolut toţi s-au putut bucura la finalul întâlnirii de o excursie pe fluviul Dunărea, efectuată la bordul navei cu abur şi zbaturi "Borcea".

"Am aflat de proiectul Comenius la începutul anului şcolar 2009 - 2010 şi am participat la selecţia elevilor care urmau să lucreze la activităţile de proiect. Am fost unul dintre norocoşii care au avut şansa de a merge la întâlnirea de proiect din Franţa, în perioada 7 - 12 decembrie 2009", ne-a declarat Chirilă Gina, din clasa a XI-a D a Colegiul Economic "Ion Ghica".

Interesant este însă şi faptul că elevii străini care au venit anul trecut la Brăila au fost găzduiţi de elevii din liceu, fiind realizate, astfel, punţi de prietenie.

"La întâlnirea de proiect care a avut loc la Brăila în perioada 12 - 17 aprilie 2010, am fost gazda unui elev din Franţa. Acest proiect a permis dezvoltarea responsabilităţii şi a implicării active, nu numai a elevilor, ci şi a intregii comunităţi şcolare, cu privire la locul femeii în societate", ne-a explicat şi Ştefan Dobre, din clasa a XI-a C.

Filmele, pe net

Cele patru filme realizate până în prezent de elevii Colegiului Economic "Ion Ghica" pot fi vizionate déjà şi comentate pe net. Aceasta deoarece toate materialele prezentate sunt postate atât pe site-ul proiectului: http://projetcomenius2009.skzrock.com/ cât şi pe site-ul Colegiului Economic "Ion Ghica" Braila: www.ceig.ro.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite