Florin Marcu cântă melodii compuse de Cristian Faur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este student la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, dar a schimbat psihopedagogia cu muzica, pasiune pe care o are din copilărie.

Încă din copilărie a iubit muzica şi a dorit să cânte. Sprijinit de familie în realizarea acestui vis, s-a ambiţionat şi în urmă cu patru ani a reuşit să intre pentru prima dată într-un studiou de înregistrări.

„De mic mi-am dorit să cânt, dar din păcate sau din fericire pentru mine, am reuşit să pornesc un proiect în urmă cu câţiva ani. A meritat aşteptarea", spune Florin Marcu.

Lecţii de canto

Galina Cojocari, profesor de canto la Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu" şi la Liceul de Artă „Hariclea Darclee", i-a predat lecţii de canto. „Nu am urmat cursurile vreunei şcoli, dar am luat lecţii de canto în particular. Ajutorul şi îndrumarea doamnei profesoare, încrederea pe care a avut-o în mine, m-au făcut în primul rând să conştientizez că am ureche muzicală şi în al doilea rând să-mi doresc mai mult", ne-a mărturisit Florin.

Visul său a prins contur în studioul unui prieten din Bucureşti. Chiar dacă povestea a pornit dintr-o simplă jocă în studioul „Kinky Production", al lui Adi Cristescu, zis Adi Korekt şi al lui Ghizmo, lucrurile au evoluat, iar talentul său a ajuns să fie recunoscut şi apreciat. „Aveam câţiva prieteni din industria muzicală şi m-am gândit că ar fi bine să colaborez cu ei pentru a-mi îndeplini visul din copilărie", explică tânărul.

Florin colaborează cu Cristian Faur

După un proiect care nu a decurs aşa cum şi-ar fi dorit, a ajuns să colaboreze cu compozitorul Cristian Faur şi colaboratorul său Florin Mariş. Cristian Faur este cunoscutul compozitor, care a făcut piesa Luminiţei Anghel cu Sistem, „Let me try", melodie cu care România s-a clasat pe locul 3 la Eurovision, în anul 2005 la Kiev, cea mai bună clasare obţinută vreodată.

„Printr-o întâmplare am descoperit id-ul de messanger al lui Cristian Faur. Am intrat în vorbă cu el, am stabilit o întâlnire şi m-a invitat să cânt în studioul lui. După această întâlnire am ajuns să colaborez cu el", a povestit Florin.

Marken, numele de scenă

Tânărul îşi doreşte ca primul single care a rezultat în urma acestei colaborări, „Come back 2 me", să ajungă un hit. Odată intrat pe piaţa muzicală, Florin Marcu va trebui să apeleze şi la o schimabare, alegând să devină „Marken", nume cu care va fi cunoscut în showbiz.

„Am ales numele «Marken» ca find un derivat de la numele meu de familie. Nu mi-am dorit ceva superficial, care să aibă anumite repercusiuni asupra mea mai târziu", a declarat Florin.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt proiectele de viitor?

Aştept să încep filmările pentru primul meu videoclip care sper să fie ceva diferit. Pregătirea primului album care sper să prindă la public. Mă gândesc la câteva featuring-uri cu câţiva artişti deja consacraţi pe piaţa muzicală românească.

În ce direcţie crezi că se îndreapta piaţa muzicală în România?

În ultimul timp s-a produs destul de multă muzică de calitate şi foarte mulţi artişti noi au reuşit să ocupe primele poziţii din topurile muzicale din străinătate. Mi-aş dori să ma număr şi eu printre ei.

ce-i place

Îmi place să călătoresc foarte mult, în special în Egipt. Iubesc să ascult muzică şi nici nu aş putea trăi fără ea, iar o altă mare pasiune a mea este internetul. Îm place să socializez şi să am mulţi prieteni. În general îmi plac oamenii ambiţioşi, care reuşesc să facă cea ce îşi propun.

ce nu-i place

Nu-mi place minciuna, ipocrizia şi oraşul în care trăiesc, pentru că nu sunt suficiente locuri unde se pot duce tinerii să se distreze. Urăscsă mă trezesc dimineaţa, devreme şi când sunt la volan nu suport aglomeraţia din trafic şi drumurile care sunt pline de gropi.

Profil:
NĂSCUT. 29 martie 1988, Brăila
STUDII. Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
FAMILIE. Necăsătorit

Marken - Come back 2 me

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite