Emanuela Firezar a luat Bacul cu 10 şi s-a înscris la ASE şi Drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost şefă de promoţie la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci" cu media 9,86, a luat Bacalaureatul cu 10 pe linie şi acum s-a înscris la ASE şi la Drept în Bucureşti.

Emanuela Firezar are aproape 19 ani şi a absolvit clasa a XII-a profil Ştiinţe Sociale a Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci", nu oricum, ci cu cea mai mare medie, 9,86, fiind şefă de promoţie. Emanuela a mai obţinut de curând o performanţă, aceea de a trece examenul de Bacalaureat cu 10 pe linie.

În timp ce aproape jumătate dintre elevii brăileni au picat Bacul cu „brio", Emanuela a obţinut numai note de 10, fără a depune un efort extraordinar după cum însăşi ea ne mărturiseşte, deoarece examenul nu i s-a părut extraordinar de dificil.

„Mă aşteptam la note bune fiindcă ştiu cât de mult am muncit şi cât de bine m-am pregătit, dar la trei note de 10 la toate cele trei probe scrise, nu m-am aşteptat", ne-a spus Emanuela.

Nimic spectaculos

„Este adevărat că examenul a fost unul destul de dificil, dar totul a fost în limite normale. Nu mi s-a părut nimic spectaculos. Eu cred că oricine putea să ia peste 5, dacă îşi dădea cât de cât interesul", ne-a mai spus viitoarea studentă.

Emanuela a avut dintotdeauna cele mai bune rezultate la învăţătură şi a participat la numeroase concursuri şi olimpiade, dar nicodată la mai multe în acelaşi timp fiindcă a urmărit mereu să se concentreze pe un singur lucru şi să facă performanţă.

„Ultima olimpiadă a fost cea de Sociologie unde am ajuns până la faza naţională şi am obţinut menţiune. Am mai fost în anii trecuţi la olimpiadele de istorie", ne-a spus Emanuela.

Cu ajutorul dascălilor

Ea mai spune că a avut noroc şi cu profesorii pe care i-a avut la clasă şi care au ajutat-o şi au sprijinit-o mereu.

„Am întâlnit profesori minunaţi pe parcursul liceului fără de care nu aş fi fost ceea ce sunt astăzi şi nu aş fi ajuns la aceste performanţe şi trebuie să-l menţionez pe profesorul meu de limba română Daniel Chiţu", ne-a spus Emanuela.

Între Drept şi ASE

De curând s-a înscris la Drept în Bucureşti dar şi la Academia de Studii Economice. Chiar dacă îşi încearcă norocul la două facultăţi, Emanuela spune că visul său este să aibă o carieră în Justiţie. Este un domeniu care o reprezintă pentru că nu suportă nedreptatea şi îşi doreşte să-i ajute pe cei de lângă ea.

„De când eram mică eram pasionată de domeniul acesta. Nu am ştiut că îmi voi păstra această pasiune, dar odată cu trecerea anilor ea s-a intensificat. Îmi doresc să-mi ajut semenii şi cred că orice persoană îşi poate repara o greşeală", ne-a mărturisit eleva. Spre deosebire de alţi tineri, nu îşi doreşte să plece din ţară.

România, o provocare

„Cred că adevărata provocare este dacă rămâi aici şi încerci să schimbi ceva. În momentul în care intri într-un sistem care funcţionează foarte bine, este uşor să vezi rezultatele. Însă când intri într-un sistem care nu funcţionează bine şi ajungi să-ţi vezi rezultatele, recompensa este mult mai mare", este de părere Emanuela.

După terminarea facultăţii i-ar plăcea să se întoarcă în Brăila. Chiar dacă nu este nici pe departe un oraş cu atât de multe oportunităţi precum Bucureştiul, dorinţa ei este motivată de sentimentele faţă de familie, de prieteni. „Nu cred că aş putea renunţa la familie, la prieteni", ne-a spus Emanuela.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum ai reuşit obţii numai note de 10 la Bac?

"Am tratat acest examen cu atenţia necesară. M-am pregătit constant pe parcursul întregului an şcolar. Am învăţat zilnic pentru orele de curs, pentru olimpiadele la care a participat, astfel încât la sfârşitul anului nu mi-a fost atât de greu să obţin note maxime".

Ţi-ai pus în gând să repeţi performanţa din liceu de a fi şefă de promoţie şi la facultate?

"Nu ştiu. Nu-mi fac planuri pe perioade atât de lungi. Vom vedea ce se va întâmpla. Acum patru ani când am intrat în clasa a IX-a, nu m-am gândit nicio clipă că voi ajunge să termin prima. Bineînţeles că voi încerca să învăţ cât mai bine şi să obţin rezultate cât mai satisfăcătoare".

Ce-i place

"Îmi place foarte mult lectura. Citesc mai ales romane de dragostem istorie, aventură. Îmi place să călătoresc în ţară, dar şi în afara ţării. Până acum nu am fost decât în Bulgaria. Mi-ar plăcea să ajung în Egipt să văd piramidele. Îmi place să discut cu oameni de la care am ce învăţa".

Ce nu-i place

"Nu suport ignoranţa, lipsa de respect şi egoismul, oamenii care se gândesc numai la ei şi nu le pasă de ceilalţi. Nu-mi plac oamenii care vorbesc fără rost, fără să aibă într-adevăr ceva interesant de comunicat".

Profil

Născută: 6 iulie 1992, Brăila.

Ocupaţie: Student.

Familie: Are o soră mai mare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite