Veşti bune pentru botoşăneni! Trei drumuri judeţene vor intra în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe drumuri judetene au nevoie urgenta de lucrari de reabilitare FOTO Adevarul
Mai multe drumuri judetene au nevoie urgenta de lucrari de reabilitare FOTO Adevarul

Este vorba despre tronoanele de drum pentru care s-au depus proiecte în vederea obţinerii finanţării încă din anul 2008.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu spune că a primit de la Agenţia deDezvoltare Nord-Est o înştiinţare privind intrarea la finanţare pentru efectuarea lucrărilor pe trei tronsoane de drum judeţean ce aveau mare nevoie de lucrări de reabilitare.

Este vorba despre drumul Botoşani-Curteşti-Cristeşti, unde va fi asfaltată o porţiune de 13 kilometri, Copălău-Cerbu-Dracşani, 7,7 kilometri dar şi cinci kilometri din drumul ce leagă localitatea Libertatea de Călăraşi.  Valoarea totală a lucrărilor este de peste 59 de milioane de lei. 

Potrivit şefilor judeţului Botoşani proiectele pentru aceste lucrări de reabilitare au fost depuse încă din anul 2008. Doar că, din păcate, pentru locuitorii acestor localităţi dar şi pentru conducătorii auto, şansele la lucrările să înceapă îbn acest an sunt extrem de mici. Astăzi, consilierii judeţeni abia au aprobat documentaţia tehnică şi studiul de fezabilitate. 

“Este foarte important că am fost acceptaţi la finanţare cu atât mai mult cu cât aceste trei drumuri judeţene stau pe lista de rezervă încă din anul 2008, iar programul prin care sunt alocate fondurile necesare modernizării lor se finalizează în acest an. Eu voi face tot ce ţine de mine pentru ca aceste proiecte să fie duse la îndeplinire, iar botoşănenii să fie beneficiarii unor lucrări de calitate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu. 

Totodată, şeful judeţului a anunţat că în viitorul apropiat va mai demara un proiect prin care să reabiliteze toate drumurile judeţene din interiorul localităţilor. 

Cititi si: 

FOTO Satele îmbătrânite din nordul Moldovei. Tot mai puţini copii se nasc, tinerii pleacă, iar bătrânii rămân singuri

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite