Veste bună pentru elevii cu nevoi speciale din Botoşani. Anul acesta vor primi burse de două ori mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala Specială Sfântul Stelian Botoşani FOTO botosaneanul.ro
Şcoala Specială Sfântul Stelian Botoşani FOTO botosaneanul.ro

Bursele sociale ale elevilor cu nevoi speciale din judeţul Botoşani au fost dublate. Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe de Consiliul Judeţean şi va fi pusă imediat în practică, pentru anul şcolar în curs.

În judeţul Botoşani, învaţă aproximativ 483 de elevi cu nevoi educaţionale speciale. Majoritatea acestora urmează cursurile unor licee tehnologice speciale. Este vorba despre Şcoala Profesională Specială ”Sfântul Stelian„ din municipiul Botoşani dar şi de Şcoala Profesională Specială ”Ion Pillat„ din municipiul Dorohoi. O bună parte a acestor copii provin şi din familii cu o situaţie materială modestă şi primesc anual o bursă socială. 

La propunerea executivului Consiliului Judeţean, în şedinţa extraordinară de miercuri a fost votată dublarea acestor burse sociale pentru elevii cu nevoi speciale.  Adică de la 150 de lei cât era până în prezent, la 300 de lei, lunar. Dublarea burselor va fi pusă în practică imediat pentru anul şcolar în curs. De aceste burse vor beneficia 152 de elevi din Botoşani şi Dorohoi. 

Vă recomandăm să citiţi şi :

Familiile unor foşti profesori la UBB dau burse de excelenţă studenţilor. Valoarea unei burse este între 200 şi 300 de euro

Bursele private funcţionează dinainte de apariţia unei legi speciale 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite