Un medic şi două asistente anchetate penal în Botoşani. Nu au respectat izolarea şi au ascuns adevărul

0
0
Un medic si două asistente anchetate penal la Botoşani FOTO botosaninews.ro
Un medic si două asistente anchetate penal la Botoşani FOTO botosaninews.ro

Două asistente şi un medic din Botoşani sunt cercetaţi penal pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Concret, medicul nu a respectat izolarea iar cele două asistente nu au anunţat că au luat contact cu persoane venite din străinătate. Medicul era pozitiv la infecţia cu coronavirus.

Un medic, o asistentă de la Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani dar şi o altă asistentă de la Spitalul Municipal Dorohoi cu s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce fie au ascuns că au avut contact cu oameni veniţi din străinătate, fie nu au respectat izolarea. Culmea, una dintre asistente a participat şi la un eveniment cu mai multe persoane. La rândul său medicul a consultat mai mulţi pacienţi aflaţi internaţi pe secţia sa. 

Medic întors la serviciu deşi a fost în contact cu o persoană infectată

Medicul lucrează pe Secţia de Diabet a Spitalului Judeţan din Botoşani şi la sfârşitul lunii martie a intrat în contact cu o tânără de 27 de ani infectată cu noul coronavirus. Tânăra a fost adusă cu ambulanţa la spital şi dusă pe secţia unde activa medicul, fiind diabetică decompensată. Deşi ulterior a aflat că tânăra este infectată, această murind în cele din urmă din cauza COVID-19, medicul nu a respectat izolarea de două săptămâni şi a venit la spital. A consulat câţiva pacienţi de pe secţie. 

Asistente medicale care au tăinuit adevărul

Cele două asistente medicale sunt cercetate penal după ce au ascuns faptul că au călătorit în zone de risc sau au luat contact cu persoane venite din străinătate. Astfel, una dintre asistente s-a întors, în luna martie din străinătate, acolo unde a fost în vizită la copii. Deşi trebuia să respecte auto-izolarea aceasta a venit la serviciu dar a şi participat la un congres ţinut la Iaşi. Cea de-a doua asistentă, de la spitalul din Dorohoi, a ascuns faptul că fiul ei s-a întors dintr-o ţară cu risc. Atât asistenta cât şi fiul ar fi trebuit să stea în izolare. Asistenta s-a dus la serviciu printre pacienţi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

445 cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore. Bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus ajunge la 3.183

VIDEO Poliţia Română trimite artileria grea să facă ordine în judeţul Ialomiţa. La Ţăndărei, oamenii nu respectă izolarea

Mai multe - Botoşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite