FOTO Primul adăpost privat pentru căţeii comunitari din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adăpostul este amenajat la 10 kilometri de Botoşani într-o hală dezafectată. Intreaga investiţie se ridică la 10.000 de lei, bani obţinuţi din sponsorizările acordate de iubitorii de animale din străinătate. 30 de căţei vor fi mutaţi aici în scurt timp.

Asociaţia ADOR a iniţiat acest proiect după ce a luat în concesiune o hală dezafectată  de peste 120 de metri pătraţi , de la marginea oraşului.

image

"Singuri ne ocupăm de amenajarea acestui spaţiu. Am găsit sprijin la iubitorii de animale din străinătate pentru construirea acestui padoc", a spus dr. Elena Cardaş, coordonatorul programului.

image

De câteva zile tinerii voluntari ai asociaţiei muncesc de zor pentru igienizarea spaţiului unde vor fi amenajate şase boxe cu o capacitate de 30 de locuri, un cabinet medical veterinar şi chiar un spaţiu pentru pisicile abandonate pe străzile oraşului.

image

Pentru început 30 de căţei fără stăpân vor fi găzduiţi în acest spaţiu. „ Şederea lor aici va fi temporară. Vor rămâne în adăpost până vom reuşi să găsim persoane dornice să îi adopte", a mai pus coordonatorul programului.

image

În urmă cu două săptămâni, şapte căţei fără stăpân, ridicaţi de pe străzile oraşului, au fost adoptaţi de familii din Germania. Cereri au venit vara aceasta şi de la iubitori de animale din Italia, Franţa şi Olanda, care au aflat despre eutanasierea celor 230 de câini comunitari în padocul primăriei.

image
Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite