Contrabandişti opriţi cu focuri de armă la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi carau coletele cu ajutorul a doi cai  FOTO STPF Botosani
Cei doi carau coletele cu ajutorul a doi cai  FOTO STPF Botosani

Doi cetăţeni români s-au ales cu dosare penale, după ce, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în timp ce transportau 3000 de pachete de ţigări.

Cei doi au fost surprinşi acum două zile,de un echipaj din cadrul STPF Româneşti, în cooperare cu poliţiştii de la STPF Botoşani, în zona localităţii Dămideni, în timpul unui control pe linia prevenirii şi combaterii  contrabandei şi traficului ilegal de ţigarete.

Cu ajutorul a doi cai, cei doi cărau mai multe colete. Iar pentru că tinerii au încercat să fugă în momentul în care au fost somaţi să oprească, poliţiştii au fost nevoiţi să folosescă arma din dotare  şi să tragă un foc în plan vertical. În cele patru colete, oamenii legii au găsit 3000 de pachete de ţigări de provenineţă din Republica Moldova, în valoare de 27.000 de lei.

  În urma verificărilor specifice efectuate şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că aceştia au aruncat un fir de pescuit cu plumb de pe malul românesc al râului Prut pe cel moldovenesc. De acesta au legat o funie şi cele patru colete cu ţigări, care astfel au fost trase pe malul românesc, se arată într-un comunicat de presă emis de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani. 

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de contrabandă şi evaziune fiscală, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe langă Judecătoria Botoşani, competent în soluţionarea cauzei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite