Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a lăsat deszăpezirea la mâna unui deţinut condamnat pentru spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Conţac este condamnat la trei ani de închisoare cu executare
Constantin Conţac este condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Firma fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani va deszăpezi o parte din drumurile naţionale din Suceava, dar şi drumurile judeţene din Botoşani. Contractele au fost atribuite imediat după încarcerarea lui Constantin Conţac.  Vă prezentăm sumele care intră în conturile deţinutului în această iarnă.

La Botoşani, firma fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani va deszăpezi peste 600 de kilometri de drumuri judeţene . Contractul  fost semnat luna trecută şi se va încheia pe 15 martie 2013. Pentru această perioadă, Conţac va câştiga 3,9 milioane de lei bani pe care va trebui să îi împartă cu o altă firmă din Botoşani cu care s-a asociat în acest contract. “Noi vom face plată către Transporturi Auto. Cât şi cum vor da asociaţilor, e problema lor”, a declarat Sorin Clim, director DJDP Botoşani.

Firma lui Constantin Conţac va acţiona cu 30 de utilaje de deszăpezire iar primele stocuri de material antiderapant au fost deja făcute.  “ Potrivit contractului, au fost obligaţi să aibă la această oră 50% din necesarul de material antiderapant.  Aşa că au fost achiziţionat până acum 6300 de tone de nisip şi 2000 de tone de sare. Suficient cât să intervină până la sfîrşitul anului pe drumurile judeţene”,a mai spus directorul DJDP Botoşani, societate care deţine doar şapte utilaje de deszăpezire.

Click aici pentru a afla de ce a fost arestat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani 

Şi la Suceava, firma lui Conţac va acţiona şi va câştiga bani frumoşi în această iarnă. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) i-a atribuit firmei Transporturi Auto contractul de întreţinere a drumurilor naţionale care străbat nord-estul  judeţului Suceava. Mai exact, lui Conţac îi revin drumurile national de la intrare în judeţ pe DN 2 până la ieşirea din ţară la Siret, cu toate drumurile adiacente către Putna, Suceviţa , Moldoviţa. Contractul a fost atribuit fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani pe 12 noiembrie când Constantin Conţac şi fiul său, asociat la firma Transporturi Auto, erau deja încarceraţi la Penitenciarul Botoşani. 

Afacerile sunt coordonate de un nepot al lui Constantin Conţac dar controlate de către omul de afaceri.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite