Botoşani: Seceta a scăzut presiunea apei de la robinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul de apă susţine că lipsa precipitaţiilor din ultimul timp a dus la o creştere considerabilă a consumului de apă, în special în zonele rurale unde  apa curentă este folosită  pentru irigarea grădinilor. Din această cauză, în oraşe, presiunea la apa de la robinet  a scăzut mult.

Utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie  în anumite perioade de vârf  a dus  la o serie de disfucţionalităţi care afectează furnizarea la parametri normali.  În asemenea situaţii, se constată frecvente scăderi ale presiunii sau chiar întreruperi în furnizarea serviciului, operatorul neputând înlătura imediat asemenea efecte.

Într-un comunicat de presă, Nova Apaserv Botoşani face un apel către toţi utilizatorii, în special a celor din zonele de case şi din mediul rural, pentru a folosi în mod raţional apa din reţeaua publică, aspect care ar permite furnizarea serviciilor în limite normale.

Creşterea bruscă a consumului, mai ales dimineaţa şi seara, duce la scăderea nivelului apei din rezervoarele de înmagazinare amplasate în diferite zone din judeţ şi diminuează, în mod deosebit, eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiţii optime.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite