Botoşani: PORTRET/ Gabriel Atudoroae, asul tenisului de câmp la amatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul e unul dintre cei mai buni tenismeni amatori din ţară, la categoria plus 35 de ani. În nouă ani de când practică acest sport a adunat peste 30 de premii.

Când a împlinit 25 de ani a primit cadou  o rachetă de tenis. Până atunci nu mai jucase niciodată tenis de câmp şi nici nu ştia mare lucru despre acest sport.

„Racheta de tenis am primit-o de la fratele meu. Chiar în weekend-ul următor am mers la baza «Sănătatea» să văd dacă mă descurc. Am avut norocul să-l întâlnesc pe actualul meu coechipier la dublu, Mihail Nistorică, care este antrenor şi să cunosc un grup de oameni uniţi care au avut răbdare cu mine să mă înveţe să ţin racheta în mână şi să joc tenis“, îşi aminteşte Gabriel.

A plătit antrenamentele cu pizza

Din acel moment nu s-a mai despărţit de racheta de tenis şi aproape toate weekend-urile şi le-a petrecut pe teren atrenându-se cu noii săi prieteni.

Mai mult, a avut curajul să-şi provoace antrenorul la o competiţie în urma căreia a pierdut mulţi bani, dar a câştigat experienţă.

„Am întrebat care-i cel mai bun de la club şi i-am propus să joace cu mine pe miză. Evident era antrenorul Mihail Nistorică. Miza era următoarea: cel care pierdea la zero trebuia să facă cinste cu o pizza şi un suc câştigătorului. A jucat cu mine până s-a îngrăşat atât de tare încât refuza să-i mai ofer pizza gratis“, mărturiseşte Gabriel Atudoroae.  Văzând cât de ambiţios este Gabriel, antrenorul a reuşit să-l înveţe să joace tenis de performaţă şi în scurt timp i-a devenit chiar şi partener la jocul de dublu.

În doar nouă ani de când practică acest sport, tânărul a obţinut peste 30 de trofee şi a avut ocazia să joace cu nume mari ale tenisului. „Am jucat cu bancheri şi cu oameni importanţi care practică acest sport. Am avut ocazia să-l întâlnesc şi pe Cristian Tudor Popescu, însă din păcate nu am jucat cu el în nicio competiţie pentru că nu a reuşit să se califice. Am primit însă promisiunea că va veni anul acesta la Botoşani, la un turneu pe care îl voi organiza împreună cu prietenii mei“, a precizat tenismanul.

Vrea să joace cu Ilie Năstase

Cea mai mare dorinţă a lui Gabriel Atudoroae este să joace o partidă de tenis cu Ilie Năstase, pe care a reuşit să-l cunoască la diferite turnee de veterani amatori şi pe care îl apreciază mult.

O altă pasiune a tânărului este pescuitul. În fiecare an, Gabriel merge de două ori în Delta Dunării pentru a pescui ştiucă. „Dacă la tenis maestru este prietenul meu Mihail Nistorică, la pescuit sunt eu şi îi dau lecţii“, încheie tânărul. 

Profil
Născut:
18 august 1975, la Botoşani.
Studii: A absolvit Facultatea de Automatizări Calculatoare şi Academia de Ştiinţe Economice.
Familie: Este căsătorit şi are doi copii.

Întrebări şi răspunsuri
Cum acceptă familia pasiunile tale?
Este alături de mine, mă înţelege şi chiar nu sunt pobleme cu toate că de multe ori lipsesc de acasă pentru a merge la turnee sau la pescuit în Deltă. Nu-mi neglijez familia şi caut tot timpul să fiu alături de soţie şi copii. Merg cu ei la patinaj sau ne plimbăm cu bicicleta.
Care este titlul pe care l-ai dori cel mai mult?
Poate o să vă mire, dar deja l-am obţinut. Este vorba de locul I la simplu şi locul I la dublu la concursul Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007. Acest trofeu este unic şi nu-l mai poate câştiga nimeni. Este trofeul cu care ne mândrim cel mai mult eu, dar şi coechipierul şi antrenorul meu, Mihail Nistorică.

Ce-i place
„Îmi plac sportul, călătoriile şi, nu în ultimul rând, pescuitul. Tot timpul meu liber îl dedic acestor pasiuni, mai ales pescuitului“, spune Gabriel.

Ce nu-i place
„Profitorii nu-mi plac şi nici oamenii care nu sunt punctuali. Nu pot să suport profitorii pentru că sunt oameni care te folosesc pentru a-şi atinge scopul după care uită de tine“, declară sportivul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite