Botoşăneanul care a realizat pentru prima dată picturi 3D în România revoluţionează din nou: a pictat-o pe Sofia Vicoveanca 3D pe sticlă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sofia 3 D

Pictorul botoşănean Daniel Relenschi, cel care a adus pictura 3D în România, vine cu o nouă tehnică. El a expus la Iaşi prima pictură 3D din România realizată cu ulei pe sticlă. Tehnica este una futuristă, iar modelul este interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca.

Daniel Relenschi este un pictor botoşănean în vârstă de 27 de ani care a introdus pictura 3 D în România. După ce a realizat primele picturi 3D pe asfalt şi pe pânză, Daniel Relenschi a dat din nou lovitura, pictând primul tablou 3D cu ulei pe sticlă.

Tablou 3 D cu Sofia Vicoveanca pentru susţinerea tradiţiei

Primul tablou 3 D cu ulei pe sticlă a fost expus pe 9 mai în cadrul TEDx Iaşi. Pictorul, fără să dezvăluie prea multe secrete privind această tehnică abordată în premieră în România, spune că efectul 3 D a fost realizat prin divizarea picturii pe mai multe straturi de sticlă suprapuse în planuri şi la urmă îmbinate.  

Lucrarea reprezintă un peisaj câmpenesc, în marginea pădurii, iar în relief apare cântăreaţa de muzică populară Sofia Vicoveanca. Pictorul explică de ce a ales această temă pentru lucrarea sa: speră la o reînviere a tradiţiei româneşti. 

image

Pictorul Daniel Relenschi FOTO Arhiva personala Daniel Relenschi

”Tabloul se vrea a fi un laitmotiv pentru o mişcare care are ca scop readucerea în atenţia oamenilor a tradiţiilor româneşti. Viaţa satului e o bogăţie de care încă dispunem şi pe care încă o putem salva, păstrând-o neatinsă de capitalism, care e specific oraşului şi nu satului. O educaţie trebuie făcută nu doar în oraş, dar şi în sat, pentru a nu altera tot ce e autentic”, precizează Daniel Relenschi. Lucrarea poartă numele de ”Izvor de Dor” şi face parte din proiectul D.O.R. (Darul Obştei Româneşti), care-şi propune schimbarea atitudinii vestimentare a tinerilor şi reîntoarcea către tradiţiile autentice româneşti.

Artistul care a adus arta 3 D în România

Daniel Relenschi spune că a moştenit talentul în pictură de la mama sa, artist plastic la rândul ei. Daniel pictează de la 4 ani, fără să urmeze cursuri de specialitate, autodidact. A învăţat singur tehnici clasice dar şi tehnici noi.

image

Pictura 3 D realizată de Daniel Relenschi în Parcul Tineretului din Bucuresti FOTO arhiva personala Daniel Relenschi 

În 2011, a făcut un sport publicitar pe asfalt în tehnica 3 D. A urmat apoi o pictură 3 D cu ulei pe pânză tot în 2011, continuând cu alte lucrări pe asfalt. Anul acesta a venit cu această lucrare inedită, pictură 3 D cu ulei pe sticlă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

„În căutarea cubismului pierdut“. Expoziţie de pictură Mircea Titus Romanescu, la Ploieşti

Expoziţie de pictură la galeria Artis din Slatina

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite