Foto Vijeliile au făcut prăpăd în Bistrița-Năsăud: „A distrus tot. Nu mai avem nimic” | FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În localitatea Săsarm din județul Bistrița-Năsăud, grindina și vijeliile cu rafale de peste 90 km/h a făcut prăpăd, iar 240 de gospodării au fost afectate, potrivit informațiilor comunicate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

foto pomieri grindină
Vijeliile au făcut prăpăd în Săsarm

În contextul avertizării de fenomene meteorologice periculoase imediate COD ROȘU emisă pentru mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud, ce a vizat grindină de mari dimensiuni, vijelie cu rafale de peste 90 km/h, peste 240 de gospodării au fost afectate.

Pagubele constatate de IGSU se regăsesc în rândul acoperișurilor imobilelor, fie case sau anexe, care au fost afectate total sau parțial, geamuri sparte, inclusiv la Biserica din localitatea Săsarm, copaci smulși din rădăcini și izolații exterioare perforate de grindină.

Pompierii bistrițeni încă sunt la fața locului și derulează în continuare misiuni, în sprijinul autorităților locale și cetățenilor afectați, pentru înlăturarea efectelor generate de manifestarea fenomenelor de vreme rea, mai menționează IGSU.

În perioada de Cod Roșu de vreme rea, deși au fost înregistrate multiple avarii materiale, nu au fost înregistate victime.

Pe lângă localitățile din județul Bistrița-Năsăud, Codul Roșu de vreme rea a afectat și mai multe localități din județul Gorj, unde grindina a făcut ravagii, distrugând grădinile localnicilor.

Pagubele produse la grădinile localnicilor, vița de vie, dar și pomii fructiferi sunt semnificative.

Grindina a durat aproximativ 30 de minute iar bucățile de gheață au fost de dimensiuni foarte mari.

Un localnic din comuna Stănești a povestit că bucățile de gheață căzute din cer au spart și țigla de pe casă: „A fost dezastru. O oră a bătut piatră. A distrus tot. Nu mai avem nimic. Cu natura nu ne punem. Este dezastru. Nu mai avem nimic, În tot satul este la fel. Două țigle de pe casă s-au spart. Încercăm să ne revenim, cu voia lui Dumnezeu“.

Satele Runcu și Suseni au fost grav afectate. A plouat puternic, 30 de litri pe metru pătrat/ într-o jumătate de oră. Grindina a fost de dimensiuni foarte mari, chiar și cât un ou, și durata a fost mare, de aproximativ 40 de minute. Culturile agricole și vița de vie au fost distruse“, a spus primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite