UPDATE Pădurarii şi hoţii de lemn, luaţi la puricat de mascaţi marţi dimineaţă. Instrumente de marcat, bani şi blănuri de haine sălbatice, confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
19 locaţii au fost luate la puricat marţi dimineaţa FOTO: IPJ Suceav/Arhivă
19 locaţii au fost luate la puricat marţi dimineaţa FOTO: IPJ Suceav/Arhivă

Marţi dimineaţă s-au desfăşurat 19 percheziţii în Bistriţa-Năsăud la pădurari şi hoţii de lemn. Se bănuieşte că suspecţii au furat copaci şi au făcut abuz în serviciu în perioada 2013-2014. În urma percheziţiilor au fost confiscate instrumente de marcare a arborilor, bani şi blănuri de animale sălbatice.

UPDATE: Poliţiştii din cadrul IPJ BN au ridicat în urma percheziţiilor de marţi dimineaţa mai multe instrumente speciale de marcare a materialului lemnos, elemente de muniţie, blănuri de animale sălbatice şi sume de bani pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. Au fost ridicate şi avize, facturi şi chitanţe fiscale şi diverse înscrisuri care se bănuieşte că ar fi utilizate în activităţile ilegale.

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 7000 de lei şi au fost confiscaţi 180 de metri cubi de material lemnos.

„În baza mandatelor de aducere, 6 persoane au fost conduse la sediul IPJ Bistriţa-Năsăud pentru audieri, cercetările fiind continuate faţă de patru dintre acestea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „abuz în serviciu”, „folosirea unui instrument fals de marcare”, „tăierea ilegală şi furt de arbori””, precizează reprezentanţii IPJ într-un comunicat de presă.


 

35 de poliţişti şi mascaţi au luat la puricat 19 adrese din Bistriţa-Năsăud la primele ore ale dimineţii în căutarea hoţilor de lemn, dar şi a pădurarilor care i-au ajutat. Percheziţiile au vizat şi autovehiculele celor implicaţi.

Aceştia au vârste cuprinse între 38 de ani şi 48 şi sunt din Bistriţa-Năsăud. Persoanele printre care se numără şi pădurari, sunt bănuite că, în perioada 2013-2014, au tăiat arbori fără drept, au furat arbori şi au comis abuz în serviciu. Prejudiciul cauzat se ridică la 80.000 de lei.



Vă mai recomandăm:

Percheziţii DNA în birourile şi la casele mai multor şefi din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud. Un om de afaceri i-ar fi cadorisit pe şefii IPJ cu arme, maşini şi chiar bere pentru a închide ochii

Arme neletale, bani şi substanţe susceptibile a fi droguri, găsite în urma percheziţiilor care vizau jafurilor de pe Valea Someşului

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite