Unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din România, cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase personalităţi care au făcut cinste judeţului Bistriţa-Năsăud vor primi titulatura de cetăţean de onoare. Este vorba despre generalul Ioan Birişiu, artistul Marcel Lupşe, profesorul universitar Liviu Maior, inginerul Georg Lecca, Heinrich Schnatmann şi Lucian Sânmărtean

Consiliul Judeţean a hotărât să acorde pentru prima dată în acest an titulatura de cetăţean de onoare al judeţului la şase personalităţi. Printre cei care vor primi cu doar câteva zile de Crăciun titulatura de cetăţean de onoare se numără generalul Ioan Birişiu, care este şi cetăţean de onoare al municipiului, (povestea sa impresionantă de viaţă a fost redată şi de Adevărul aici) ,artistul Marcel Lupşe, care a avut 18 expoziţii internaţionale şi 51 de expoziţii personale în ţară şi străinătate şi ale cărui lucrări figurează în colecţii de stat, muzeale şi particulare din 20 de ţări.

De asemenea, va mai primi titulatura de cetăţean de onoare profesorul universitar Liviu Maior care a fost ministru al Educaţiei şi a făcut parte din grupul de reflecţie al fostului preşedinte francez Valery Giscard d`Estaing care a elaborat Constituţia Europeană. Acesta a publicat 10 cărţi şi peste 150 de articole şi studii.

Cetăţean de onoare va fi şi Heinrich Schnatmann care s-a implicat în dezvoltarea infrastructurii sociale, educaţionale şi spitaliceşti din Bistriţa-Năsăud, organizând peste 75 de transporturi umanitare în judeţ. Titulatura va fi primită şi de inginerul Georg Lecca, care a reprezentat TUV, o instituţie de experţi tehnici de control, care are ca obiect de activitate în România şi ţările vecine acesteia, pregătirea firmelor pentru export şi urmărirea producelor care ies la export.

Pe lista primilor cetăţeni de onoare ai judeţului este şi unul dintre cei mai îndrăgiţi fotbalişti români Lucian Sânmărtean. Acesta a fost desemnat şi Fotbalistul Anului în Liga I la Gala premiilor Fotbalului Românesc în sezonul 2013-2014.

Vă mai recomandăm:

Jean Pădureanu va rămâne cetăţean de onoare al Bistriţei. Primarul Ovidiu Creţu se gândeşte la o solicitare de graţiere

Sânmărtean, comparat cu un magician american cu origini evreo-maghiare


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite