Mihai Răzvan Ungureanu: „Până la mijlocul toamnei, Alianţa DA va concentra toate partidele mici de centru-dreapta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara
FOTO: Bianca Sara

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezent astăzi în Bistriţa-Năsăud, luând parte la sfinţirea catedralei din oraşul Beclean. În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a precizat că până la mijlocul toamnei Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr va concentra toate partidele mici de centru-dreapta.


Declaraţiile preşedintelui PDL, Vasile Blaga şi ale Elenei Udrea care iau tot mai mult în calcul un singur candidat al formaţiunilor de centru-dreapta pentru prezidenţiale şi chiar şi o alianţă în acest sens l-au bucurat pe liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, prezent astăzi la Bistriţa.

Întrebat dacă crede că Vasile Blaga a luat în caldul şi un posibil candidat din afara PDL, Mihai Răzvan Ungureanu a spus: „Tind să cred că da, dar explicaţia trebuie să o dea preşedintele Vasile Blaga. Dar ai fi îmbucurător, asta ar însemna că am depăşit calculul mic de partid. Este o veste bună”.

Acesta a ţinut să precizeze şi că până la mijlocul toamnei, Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr va concentra toate partidele de talie mică de centru-dreapta din România.

"În 2014 nu vom avea un partid unic, dar putem găsi o formulă de alianţă pentru a susţine un singur candidat. Eu propun alianţă electorală şi pentru lista de la europarlamentare. Putem, colaborând, să scoatem o listă cu 10 până la 12 poziţii. Nu va fi succcesul din 2009, dar nici eşec," a completat Mihai Răzvan Ungureanu.

În ce priveşte „profilul” candidatului la prezidenţiale al dreptei, potrivit lui Mihai Răzvan Ungureanu, acesta ar trebui să nu aibă probleme penale şi să fie capabil să-şi asume continuarea proceselor de reformă structurală a statului român. 

De asemenea, acesta ar trebui să aibă disponibilitatea de a dezbate public problemele grave ale statului, să fie „oglinda care să-I arate românului, indifferent dacă este confortabil sau nu, indifferent pe ce risc politic”. Viitorul preşedinte ar trebui să fie, după părerea liderului Forţei Civice, patriot, intelligent şi vizionar.

Întrebat dacă Forţa Civică negociază cu PNL, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că există doar dialog, însă nu unul cu rezultate.

„În momentul de faţă, PNL este prizonierul unui proiect personal, al domnului Antonescu,” a mai spus referitor la acest subiect Mihai Răzvan Ungureanu.

Conform acestuia deja au început sondajele care vor spune cine ar trebui să candideze din partea dreptei, printre nume numărându-se şi cel al liderului Forţei Civice.


 

Vă mai recomandăm:

Ungureanu ar putea fi cap de listă la europarlamentare al Alianţei DA

MRU crede că până la toamnă se va înfiinţa Alianţa DA extinsă

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite