Iohannis, despre respingerea ordonanţei traseismului politic: „A fost surpriza plăcută a zilei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezent miercuri la Bistriţa, Klaus Iohannis a spus că respingerea ordonanţei traseismului politic a fost surpriza placută a zilei. De asemenea, acesta a mai precizat că nu sunt primiţi în PNL traseişti şi că dacă într-o organizaţie s-a întâmplat, „nu au decât să facă retur”.

Întrebat cum a primit respingerea ordonaţei traseismului politic, Klaus Iohannis a spus:

„A fost surpriza plăcută a zilei de astăzi, după cea neplăcută a zilei de ieri de la Curtea Constituţională care a preferat să judece forma şi nu fondul. Parlamentarii au arătat că democraţia este vie în România. Nici măcar pesediştii nu au sprijinit această ordonanţă. Nimic nu este pierdut, lucrurile se pot îndrepta dacă se doreşte acest lucru. Avertismentul nostru a fost auzit. Sper să avem o situaţie asemănătoare şi atunci când se discută această ordonanţă în Senat. Dacă şi Senatul respinge ordonanţa, ea dispare ca atare”.

Acesta a mai declarat că, odată respinsă ordonanţă, aleşii sunt în ilegalitate şi îşi pierd mandatele. „Noi am spus din capul locului că nu primim traseişti, dacă într-o organizaţie sau două s-a întâmplat, nu au decât să facă retur”, a completat Iohannis.

Întrebat cum comentează faptul că unii aleşi ai PNL au trecut deja la PLR, Klaus Iohannis a spus că e trist, dar aşa e în politică, „unii merg după principii, unii după ciolan”.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite