FOTO În jur de 150 de angajaţi ai Dan Steel Group Beclean, compania celui mai bogat bistriţean, au intrat în grevă spontană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri dimineaţa, în jur de 150 de angajaţi ai uneia dintre cele mai importante companii din Bistriţa-Năsăud, Dan Steel Group au intrat în grevă spontană. Nemulţumirile oamenilor, se pare, au legătură cu plăţile sporurilor şi a orelor suplimentare.

UPDATE:

Muncitorii continuă greva, în ciuda faptului că un reprezentant al companiei a acceptat să stea de vorbă cu angajaţii. Se pare că conducerea producătorului din Beclean nu vrea să audă de revendicările muncitorilor. Mai mult, la faţa locului şi-a făcut apariţia şi poliţia, pentru a se asigura că lucrurile nu degenerează.

Potrivit muncitorilor care încă se află în faţa fabricii din Beclean, trei oameni au fost deja concediaţi, urmând ca şi alţii să aibă aceeaşi soartă. La protest participă 150 de angajaţi, în jur de jumătate din personalul producătorului de sârmă din Beclean.

Angajaţii refuză să muncească, fiind nemulţumiţi de faptul că nu le sunt plătite diverse sporturi şi nici orele suplimentare pe care le fac în weekend-uri, deşi acestea sunt specificate în contractul colectiv de muncă.

Primul pas făcut de angajaţi a fost demisia din Sindicatul Metalul, constituit la nivelul fabricii, pentru că liderul de sindicat a refuzat să facă cunoscute la nivelul conducerii companiei revendicările şi nemulţumirile oamenilor.

Până la această oră nimeni din conducerea fabricii nu a mers să discute cu oamenii.

Compania Dan Steel Group Beclean este deţinută de omul de afaceri Dan Vasile, cel mai bogat dintre bistriţeni. Potrivit Topului Forbes al celor mai bogaţi români, unde Dan Vasile ocupă poziţia 111, omul de afaceri are o avere estimată la 35 de milioane de euro.

Producătorul de produse metalurgice şi materiale de construcţii are în cele două fabrici de la Beclean şi Negreşti Oaş în jur de 700 de angajaţi. Fabricile lui Dan Vasile  produc 2000 de tipuri de produse metalurgice şi materiale de construcţii, afaceristul investind în ultimii 5 ani peste 10 milioane de euro în platforme industriale, macarale şi linii tehnologice.



Vă mai recomandăm:
 

Grevă spontană la Spitalul Judeţean Vaslui. 300 de cadre medicale scandează: „Vrem tichetele înapoi, nu vă bateţi joc de noi!”

Protestatarii din Pungeşti au renunţat la greva foamei din cauza Jandarmeriei: „Aici nu ai voie nici măcar să mori!“

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite