Familiile ale căror case au ars duminică în Bistriţa au asigurări pe locuinţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei case au fost cuprinse de flăcări
Trei case au fost cuprinse de flăcări

Două dintre casele afectate de incendiul de duminică seara au asigurări împotriva incendiilor, iar familiile aşteaptă să vină firmele să le despăgubească. Acest lucru nu face, însă, mai uşor de suportat gândul incendiului

Locatarii caselor cuprinse duminică de incendiu se aflau în locuinţe în momentul în care au observat focul şi spun că totul s-a petrecut foarte repede şi flăcările s-au extins cu o repeziciune greu de imaginat. „Eram în casă, la parter şi efectiv nu am văzut şi auzit nimic până când focul era deja ajuns la acoperişul nostru. Toată parte de sus era construită din lemn ceea ce a făcut-o pradă uşoară flăcărilor", povesteşte sora proprietarului imobilului de la numărul 79A, Ludovic Barti.

Casa foarte mare, cu două etaje era construită de copiii lui Ludovic Barti, dar aceştia sunt plecaţi din ţară şi urmau să se întoarcă abia de sărbători să-şi viziteze părinţii. „Aveau bilete cumpărate şi trebuie să ajungă în România săptămâna aceasta. Deoacamdată cred că vor sta pe la ceva rude pentru că, deşi parte de jos a casei nu a fost afectată de foc este plină de apa folosită de pompieri şi curentul şi gazul sunt închise deci nu au nici încălzire în casă", povesteşte femeia. Aceasta adaugă că aşteaptă să vină de la Oradea un reprezentant al firmei de asigurări pentru face un inventar al pagubelor şi a putea începe demersul pentru a le returna banii.

Situaţia este asemănătoare şi la imobilul familiei Orban de la numărul 83. Aceştia au rămas peste noapte în casă, dar fără căldură şi curent. Abia luni seara au reuşit să-şi dea drumul la utilităţi pentru a puta locui în camere de la parter. Potrivit familiei au încheiată asigurare obligatorie pentru casă, dar şi-au adăugat şi o clauză pentru incendii. Nu ştiu totuşi cât va acoperi aceasta din pagubele totale.           

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite