VIDEO Eroii martiri ai Revoluţiei au fost comemoraţi la Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eroii Revoluţiei, comemoraţi la Baia Mare FOTO: Adevărul
Eroii Revoluţiei, comemoraţi la Baia Mare FOTO: Adevărul

La 23 de ani de la Revoluţie, oficialităţile maramureşene s-au adunat la troiţa din Piaţa Revoluţiei unde au depus coroane în amintirea eroilor martiri.

Evenimentul a avut loc în data de 22 decembrie, slujba religioasă de comemorare şi sfinţirea coroanelor de flori fiind susţinută de P.S. Arhiereu vicar Justin Sigheteanu, împreună cu un sobor de preoţi. Despre semnificaţia Revoluţiei din Decembrie 1989 au vorbit preşedintele Asociaţiei 22 Decembrie Baia Mare, Adiel Florian, prefectul Sorin Rednic, preşedintele CJ Zamfir Ciceu şi viceprimarul Istvan Ludescher. 


Cinci băimăreni au murit în Revoluţia din 98, în diferite zone ale ţării. Aceştia au fost amintiţi în discursurile oficialităţilor. „S-au ridicat la ceruri pentru a ne reda libertatea şi demnitatea eroii martiri ai Maramureşului: Dan Mititi, Pavel Pricop, Victor Motica, Daniel Horea şi Tiberiu Florian. Le evocăm memoria şi îi omagiem. De fiecare dată cand în prag de iarnă vom auzi clopotele să ne îndreptăm cu pioşenie paşii spre locul de odihnă, să ne rugăm pentru odihna sufletelor lor şi să-L rugăm pe Dumnezeu să aibă grijă de cei pe care i-au lăsat în urmă eroii noştri”, a spus prefectul de Maramureş, Sorin Rednic.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite