Vânătoarea de cadouri, ideea inedită a unei tinere băimărence: „Fiecare dintre noi poate fi Moş Crăciun”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina, alături de familia ei. FOTO: Arhivă personală
Doina, alături de familia ei. FOTO: Arhivă personală

Cu scopul de a aduce bucurie şi a oferi un impuls pentru ca oamenii să păşească cu curaj şi putere mai departe, o tânără băimăreancă organizează o acţiune inedită, denumită „Vânătoarea de cadouri”. Campania se va desfăşura în perioada 1-25 decembrie.

În pragul lunii cadourilor, mama a doi băieţei, Luca şi Toma, a demarat o acţiune inedită, venită din generozitate. Doina Ferenţ este o fostă jurnalistă, care duce ce a renunţat la pix s-a reprofilat într-un domeniu inovator, şi anume marketing la o companie de design şi producţie de căşti audio de înaltă performanţă. Momentan este în concediu de maternitate, dar acest lucru nu o împiedică să gândească campanii prin care să aducă un zâmbet pe faţa celor din jur.

„Unele mame fac afaceri în această frumoasă perioadă de maternitate, dar eu m-am gândit la Vânătoarea de cadouri. Acesta e modul meu de a mă pregăti pentru perioada în care băiatul meu cel mare, Luca, mă va întreba adevărul despre Moş Crăciun. Atunci o să-i pot spune că fiecare dintre noi poate fi Moş Crăciun. Vânătoare de cadouri, deşi nu e neapărat o idee originală, este perfectă atât pentru familia mea, cât şi pentru oraşul nostru, care demult n-a mai experimentat ceva amuzant. Şi, dupa principiul <<dacă nu azi, atunci cine?>>, mi-am luat inima în dinţi şi am zis <<Gata. Anul acesta ieşim din rutină şi creăm ceva frumos de Crăciun.>>”, spune Doina Ferenţ. 

Regulile Vânătorii de cadouri

În cadrul campaniei desfăşurate în perioada 1-25 decembrie, zilnic va fi lăsat câte un cadou undeva în Baia Mare, pozele şi indiciile fiind oferite pe pagina de Facebook dedicată campaniei. Singura regulă în acest joc este că cine găseşte cadoul şi decide să îl păstreze trebuie să faca un alt cadou pe care să-l lase la întâmplare undeva în oraş, pentru următorul trecător. 

„Sper ca băimărenii să fie la fel de entuziasmaţi ca şi noi de această campanie. Nu pot decât să-mi imaginez că cine găseşte cadourile va fi plăcut surprins de iniţiativă. Cred că oricine se bucură atunci când primeşte un cadou, indiferent de vârstă, mai ales dacă e unul neaşteptat. Gândul cu care am pornit această acţiune a fost de a aduce bucurie într-un oraş în care pare că nimic bun sau cel puţin interesant nu se mai întâmplă. Apoi m-am gândit că perioada Crăciunului este minunată pentru a încuraja spiritul generozităţii. Există multe campanii de ajutorare în fiecare an, pentru copii, pentru romi, pentru orfani sau bolnavi, pentru bătrâni... Dar nu există nicio acţiune care să-i vizeze pe oamenii simpli, care merg zilnic la şcoală, la universitate, la serviciu sau pur şi simplu la piaţă, fără a avea nevoie de ceva în mod special sau a cere ceva în schimb”, a mai adăugat Doina Ferenţ. 

vanatoare de cadouri. foto

Unele dintre surprizele Vânătorii de cadouri

Vânătoarea de cadouri va oferi daruri dulci, drăgălaşe şi pe alocuri practice. Acestea vor fi amplasate în locuri uşor de recunoscut dintr-o poză, în locuri circulate, cu arhitectură frumoasă, care merită promovate şi cunoscute.

Citeşte şi

Tânără din România, dublu medaliată cu aur la Jocurile Latino-Americane ale Poliţiştilor şi Pompierilor

FOTO Erou-veteran, vot la 100 de ani: „Speranţa care este pentru ţară se duce la alţii în buzunare. Nu întreabă nimeni care ni-i necazul“

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite