Taxa pentru paşaport nu se mai plăteşte la CEC. Vezi ce modificări au apărut şi la taxa pentru numerele de înmatriculare şi permisul de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plata taxelor pentru obţinerea paşaportului şi a altor documente care se făcea până acum la CEC se poate achita de acum online, sau la orice bancă. Valoarea taxelor rămâne neschimbată.

Plata taxei de paşaport, precum şi a tarifelor aferente confecţionării şi valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferenţial, păstrării combinaţiei numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere se poate face acum prin internet banking, virament bancar, mandat poştal sau în numerar. Plata se poate face on-line în sistem internet banking, dar şi de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către conturile unice aferente celor două servicii publice comunitare, deschise de Instituţia Prefectului la Trezoreria Statului. ”Menţionăm că plata în numerar a acestor taxe nu se mai face prin casieriile CEC Bank. Plata în numerar se poate face la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului, la casieriile şi ghişeele Serviciului Paşapoarte şi Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi prin mandat poştal”, arată reprezentanţii Instituţiei Prefectului Maramureş.

Pe site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş au fost afişate toate informaţiile necesare plăţii acestor taxe. Astfel, taxa de paşaport formată din contravaloarea paşaportului şi a taxei pentru serviciul public prestat se achită în contul Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş  RO40TREZ436502602X014668, deschis la Trezoreria Municipiului Baia Mare, str. Aleea Serelor nr. 2A. Codul de identificare fiscal al Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş este 3694764 . Conform Ordonanţei de urgenţă, valoarea taxelor şi tarifelor rămâne neschimbată faţă de cât este în prezent. ”Atât în cazul paşapoartelor simple temporare, cât şi a paşapoartelor simple electronice, în situaţia în care plata taxei de paşaport s-a efectuat prin mijloace de plată online, la momentul depunerii cererii, solicitantul trebuie să prezinte extrasul de cont doveditor, certificat de bancă. Când plata se efectuează prin mandat postal este necesară prezentarea ca document doveditor al plăţii factura aferentă emisă de oficiul postal. Actele necesare şi termenele de eliberare ale documentelor emise de Ministerul Afacerilor Interne rămân neschimbate”, mai arată reprezentanţii Instituţiei Prefectului. De asemenea, ei mai precizează că cetăţenii pot depune cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, precum şi pentru paşapoartele simple temporare la orice serviciu public comunitar, indiferent de locul de domiciliu.

Paşaportul simplu electronic poate fi ridicat de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor, nu doar acela de unde s-a depus cererea, cu condiţia ca cetăţeanul să fi optat pentru acest lucru la momentul depunerii cererii. De asemenea, la solicitare, paşapoartele simple electronice se pot livra, prin curier, la adresa de domiciliu sau la reşedinţă, în schimbul unei taxe suplimentare care se plăteşte la momentul primirii documentului.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 a intrat în vigoare în 3 iulie 2016 şi a fost emisă cu scopul de a simplifica nivelul dministraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Mai puteţi citi:

Poliţia îi caută, încă, pe cei trei braconieri din Pietrosul Rodnei

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite