REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Subiectele la bacalaureat, pe gustul candidaţilor din Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii clasei a XII-a susţin miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Istorie sau proba scrisa la Matematica, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro publica, miercuri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate. Elevii maramureşeni s-au arătat încântaţi de subiectele primite, spunând, în mare, că vor trece de aceste probe fără problem.


Examenul de Bacalaureat 2013 continuă miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Istorie si cu cea scrisa la Matematica, la care sunt aşteptaţi să participe 4.277 de elevi din judeţul Maramureş, înscrişi pe listele de Bac 2013.
 

Absolvenţii claselor a 12-a au susţinut astăzi proba de matematică şi istorie, din cadrul examenului de bacalaureat. Deşi zorii zilei le-au adus noi emoţii nu doar elevilor ci şi părinţilor şi profesorilor care i-au îndrumat în cei patru ani de liceu, odată ieşiţi din sala de examen majoritatea maramureşenilor s-au arătat mulţumiţi de subiectele primite.

Ziua de astăzi a fost una încununată de bucurii pentru majoritatea elevilor din Maramureş. Atât cei care au susţinut proba de matematică cât şi cei care au avut examenul la istorie s-au declarat mulţumiţi de subiecte, majoritatea consederându-le mai uşoare decât cele de la simulare.

Pentru proba de matematică au existat trei tipuri de subiecte, matematică-informatică, matematică-tehnologic şi matematică-ştiinţele naturii, fiecărei clase fiindu-i dat subiectul în funcţie de gradul de aprofundare a materiei. Opiniile generale cu privire la problemele alese au fost pozitive, absolvenţii considerând subiectele cu o dificultate medie.”A fost bine. Nici greu nici uşor. E matematică deci nu poţi spune că un examen e uşor, dar sunt mulţumit” a spus Cristian, fost elev al Colegiului Gheorghe Şincai. Cu toate că starea generală a fost una bună, ca la orice examen au existat şi nemulţumiri. “Nu cred că îl iau da nu contează. Nu mi-a plăcut mie matematica niciodată da am zis că vin să văd ce pică poate am noroc” a spus Daniel, elev al Liceului Tehnoligic George Bariţiu. 

La istorie subiectul a fost comun pentru toată lumea. Deşi complexe, probele examenului au fost pe placul elevilor maramureşeni. “Nu a fost greu. E istorie dacă înveţi şti dacă nu, nu. Cu eseul de la ultima parte a fost mai mult de lucru, dar eu zic că a fost bine. Aştept o notă între 9 şi 10”, a precizat Iuliana, absolventă a Colegiului Naţional Mihai Eminescu.

Până la ieşirea din examene curţile centrelor de examinare au fost pline cu susţinătorii elevilor. Aceştia au trăit alături de absolvenţi emoţiile examenelor dar şi bucuria reuşitei la ieşirea din sală. “Nu cred că am avut atât de mari emoţii nici când am dat eu examenele. Acum m-am mai liniştit că a ieşit şi e fericită, zice că a fost uşor. Abia aştept să treacă toate probele să ne calmăm şi noi şi copiii” a spus plină de emoţii mama unei eleve. 

Examenul de Bacalaureat 2013 continuă miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Istorie si cu cea scrisa la Matematica, la care sunt aşteptaţi să participe 4.277 de elevi din judeţul Maramureş, înscrişi pe listele de Bac 2013.
 

Vedeţi aici rezolvarea subiectelor

Citeşte şi:


REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Matematică, la Bacalaureat

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Istorie, la Bacalaureat

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite