Prima reacţie a Comunităţii Declic, după ce cazul pădurarului ucis în Maramureş a fost preluat de procurorul general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul pădurarului Liviu Pop, ucis în Maramureş în timp ce încerca să oprească o tăiere ilegală de arbori, a fost preluat de către procurorul general. Acest lucru s-a întâmplat după ce reprezentanţii Comunităţii Declic au înmânat oficialului de la Bucureşti o petiţie semnată de către 30.000 de cetăţeni.

„Da, am reuşit. Ieri ne-am întâlnit cu Procurorul General, Bogdan Licu. I-am transmis îngrijorările noastre legate de ancheta din Maramureş şi ne-a mărturisit că le împărtăşeşte. Procurorii din Maramureş nu şi-au făcut treaba, după o lună, ancheta stătea pe loc. De astăzi, a fost preluată la Bucureşti”. A fost prima reacţie a reprezentanţilor Comunităţii Declic, imediat după ce s-a făcut public faptul că ancheta în cazul lui Liviu Pop a fost preluată de către procurorul general. 

În comunicatul oficial se arată că decizia a fost luată în urma petiţiei lansată de Declic şi semnată de peste 30.000 de oameni.

„Felicitări tuturor celor ce au semnat petiţia, au dat vestea mai departe sau au donat pentru evenimentul de ieri de la Bucureşti. Este foarte important să ne implicăm pentru cauzele în care credem! Vom rămâne cu ochii pe anchetă. Vrem să ne asigurăm că se va afla tot adevărul în acest caz”, au mai arătat reprezentanţii Comunităţii Declic.

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, a fost ucis în 16 octombrie într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori. Timp de o lună, cât ancheta a fost administrată de către un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, nicio persoană nu a fost pusă sub învinuire, chiar dacă au fost audiaţi şi bărbaţii cu care pădurarul s-a întâlnit pentru ultima dată, în pădurea dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ. 

Citeşte şi

Lovitură de imagine pentru procurorii maramureşeni. Cazul pădurarului ucis a fost preluat de procurorul general

Petiţie către procurorul general în cazul pădurarului ucis în Maramureş: „Avem motive să credem că procurorii locali nu sunt imparţiali“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite