Peste 700 de persoane au ajuns la spital, de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPU Baia Mare
UPU Baia Mare

Peste 700 de persoane au ajuns, de sărbători, la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, cu mijloace proprii sau transportaţi de ambulanţe ale SMURD şi  SAJ.

Personalul UPU a acordat asistenţă medicală pentru 730 de persoane în perioada 24 decembrie, ora 8:00 – 27 decembrie, ora 8:00, peste 170 reprezentând cazuri critice, de cod roşu şi galben.

În doar 24 de ore (26 decembrie, ora 8:00 – 27 decembrie, ora 8:00) aproape 300 de pacienţi au fost consultaţi de echipele de gardă, dintre care peste 30, adulţi şi copii, au prezentat febră mai mare de 38°C.

Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare asigură triajul, evaluarea şi tratamentul de urgenţă pentru pacienţii care se prezintă la spital spontan sau care sunt transportaţi cu ambulanţele.
La sosirea pacienţilor în UPU se face triajul acestora şi, raportat la funcţiile vitale, acuze şi starea clinică a acestora, pacienţii sunt îndrumaţi spre unul din cabinetele din Unitatea de Primire Urgenţe. Volumul de muncă desfăşurat în UPU-SMURD Baia Mare este uriaş, în cursul anului 2017 efectuându-se peste 80.000 de consultaţii şi intervenţii în spital, în timp ce în anul 2018, numărul acestora a crescut considerabil.

Mai puteţi citi:

Sighetu Marmaţiei vrea autobuze electrice

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite