Peste 10 mii de tone de sare pentru deszăpezirea drumurilor din Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societăţile care se vor ocupa de deszăpezire în Maramureş sunt pregătite de iarnă Foto: Arhivă
Societăţile care se vor ocupa de deszăpezire în Maramureş sunt pregătite de iarnă Foto: Arhivă

Peste 10 de mii de tone de sare vor folosi în această iarnă drumarii maramureşeni pentru a deszăpezii drumurile din judeţ. Reprezentanţii firmelor care au câştigat licitaţia pentru acest serviciu s-au aprovizionat déjà temeinic pentru prima ninsoare, urmând ca de la 1 noiembrie să intre în vigoare şi contractele.

O nouă întâlnire a avut loc astăzi între reprezentanţii autorităţilor judeţene şi cei care se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor din Maramureş, scopul întâlnirii a fost analizarea stadiului pregătirilor pentru perioada de iarnă 2013 – 2014 în judeţul nostru. 

La aceasta oră, toate firmele au întocmit Planul operativ de deszăpezire şi se cunosc cantităţile de material antiderapant necesare şi numărul de utilaje care vor acţiona  pe drumurile judeţului în această iarnă. Data limita până la care drumarii trebuie să-şi asigure stocurile este 1 noiembrie 2013. 

Probleme ar putea să apară pe tronsoanele pe care sunt în execuţie lucrări, şi unde, în caz de ninsori, actioneză firmele care execută reabilitarea drumurilor. Este cazul tronsonului  Sighet- Moisei, preconizat a fi finalizat până la 1 noiembrie 2013, intersecţia cu Mogoşa  pe DN18 km 15 până în Sighetu Marmaţiei,  tronsonul  Moisei până la limita cu judeţul  Suceava şi Baia Mare – Seini .

Toate firmele care vor executa deszăpeziri în judeţ au incheiat contractele cu Salina Dej în vederea aprovizionării cu sare. Pentru aceasta iarnă ar urma să ajungă în Maramureş peste 10 mii de tone de sare, cu posibilitatea suplimentării cantităţii. Pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea odată cu venirea zăpezii, prefectul Anton Rohian a solicitat  celor prezenţi o  evidenţiere pe fiecare tronson în parte a cantităţii de material antiderapant existent în stoc şi a utilajelor de deszăpezire, listele cu punctele de lucru de pe drumurile judeţene şi naţionale, precum şi persoanele   de contact responsabile pe fiecare tronson în parte. 

Drumarii promit că iarna nu-i va mai lua prin surprindere

INFOGRAFIE Ce firme se bat pentru deszăpezirea autostrăzilor şi a drumurilor naţionale în 2013-2015. În zonele cu risc nu s-a îngrămădit nimeni

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite