O nouă victimă a înşelătoriei prin metoda ”Accidentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O băimăreancă de 55 de ani este încă o victimă a înşelăciunii prin metoda”Accidentul”. Femeia a rămas fără 3.800 de lei. Poliţiştii atrag din nou atenţia aspra acestui tip de înşelătorie.

Încă o persoană a fost înşelată prin metoda ”Accidentul”, care a făcut până acum mai multe victime, majoritatea persoane în vârstă. Femeia de 55 de ani a reclamat că duminică, în jurul amiezii, a fost sunată de o persoană care a anunţat-o că fiica sa a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu victime. Cel care a sunat i-a spus că, pentru a fi exonerată de orice vină, trebuie să depună într-un cont 6000 de euro.

Femeia nu şi-a dat seama că este vorba despre o înşelăciune şi a expediat 3.800 de lei în contul indicat. Poliţiştii au demarat activităţile de cercetare şi investigare în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului. De asemenea, ei atrag atenţia că în cazuri de acest fel, pentru a nu deveni victime ale înşelătoriei, e bine să verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier cereţi date despre unitatea medicală sau unitatea de poliţie unde pretinde apelantul că s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare. ”În astfel de cazuri, reprezentanţii poliţiei sau parchetului nu reţin telefoanele mobile ale victimelor, astfel că e bine să încercaţi să le contactaţi. Nu furnizaţi persoanelor străine, mai ales celor care pretind a fi reprezentanţi ai diverselor instituţii, date sau informaţii despre membrii familiei. Dacă nu puteţi verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi persoanei care v-a contactat o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin”, se mai arată în comunicatul remis presei.

Mai puteţi citi:

Aparatură medicală de ultimă generaţie, donată Spitalului Judeţean din Baia Mare

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite