FOTO Mici, bere şi bălăceală de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii băimăreni s-au bălăcit pentru prima dată în acest an, de 1 Mai
Unii băimăreni s-au bălăcit pentru prima dată în acest an, de 1 Mai

De 1 Mai muncitoresc, maramureşenii au ieşit în număr mare la picnic. Fie în zonele special amenajate de către Ocolul Silvic, fie în staţiunile montane sau la ştrandurile deschise chiar astăzi, băimărenii spun că s-au distrat de minune.

Astfel, încă de la primele ore băimărenii au luat cu asalt cele 40 de spaţii de picnic din municipiul Baia Mare. Cu plasele pline, amatorii de iarbă verde au spus la unison că nu puteau rata această ocazie de a petrece câteva ore în natură. „Picnicul de astăzi era planificat deja de câteva zile. Am venit cu câţiva prieteni şi cu familia. În fiecare an facem la fel aşa că şi astăzi am ieşit la iarbă verde. Ne-am adus mici, carne de porc şi bineînţeles slănină. Bere suc şi cam atât“, a spus Mircea Tămăşan.


Pe lângă spaţiile de picnic, băimărenii au mai mers şi la diferite staţiuni montane din apropierea oraşului. Astfel, la Şuior, primii turişti au apărut în jurul orei 10.00. Aceştiau au arătat că au ales o soluţie simplistă din cauza puţinului timp liber pe care îl au la dispoziţie. „Aşa e mult mai practic. Nu ne-am pregătit mare lucru, aşa că am venit toţi aici. Mâncăm ceva, bem o bere şi mergem acasă. Ne plimbăm puţin şi cu telescaunul, ideea este să stăm puţin împreună“, a arătat Cristian Avram.
 

Tot astăzi, de 1 Mai, s-a deschis şi primul ştrand din zona municipiului Baia Mare. La câţiva kilometri de oraş, bazinele de la „Moara Veche“ au primit vizita mai multor băimăreni, care au spus că-şi doreau deja de câteva luni să se bălăcească. Astfel de ştranduri se vor mai redeschide începând de zilele următoare, aşa că băimărenii vor avea de unde alege. „Ştiam că astăzi va fi deschis, aşa că am venit de dimineaţă. Noroc că e frumos afară, apa e caldă, totul e Ok. N-am putut merge în concediu aşa că două zile libere sunt mai mult decât binevenite. Abia am aşteptat să ne bălăcim“, a spus Mariana Cristescu.  

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite