Alegeri parţiale 2014. Live text. Peste 37% din borşeni au votat la alegerile parţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Borşenii îşi ale primarul Foto: Arhivă
Borşenii îşi ale primarul Foto: Arhivă

Alegeri parţiale 2014, Maramureş. În timp ce marea majoritate a românilor sunt invitaţi duminică, 25 mai, să-şi aleagă viitorii parlamentari europeni, maramureşenii din oraşul Borşa îşi vor alege şi primarul. 22.995 de persoane au drept de vot în această localitate, iar în competiţie s-au înscris şapte candidaţi.



UPDATE 22.25: Alegerile parţiale din Borşa s-au încheiat. Maramureşenii din această localitate au fost chemaţi la urne să-şi aleagă un nou primar, iar peste 37% dintre aceştia şi-au exprimat votul. 

Dacă la alegerile europarlamentare prezenţa la vot, în Maramureş, este scăzută, borşenii s-au prezentat în număr destul de mare să aleagă un nou primar. Astfel, până la ora 21.00 şi-au exercitat dreptul  de vot, un număr de aproximativ 8.699 de persoane din numărul total de 22.995 cu drept de vot, ceea ce reprezintă un procent de 37,8%.


UPDATE 19.35: Conform informării primite de la Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 1 Borşa, pânăla ora 17.30 şi-au exercitat dreptul  de vot la alegerile locale parţiale din 25.05.2014, un număr de aproximativ 6.928 de persoane din numărul total de 22.995 cu drept de vot, ceea ce reprezintă un procent de 30.1%. 

UPDATE 13.35: 

Borşenii sunt mai interesaţi de alegerile parţiale decât de cele europarlamentare. Dovadă stă şi procentul ridicat de prezenţă la vot, până la această oră.

Conform  informării primite de la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Borşa, judeţul Maramureş, până la ora 12.30 şi-au exercitat dreptul  de vot la alegerile locale parţiale, un număr de aproximativ 3.185 de persoane din numărul total de 22.995 cu drept de vot, ceea ce reprezintă un procent de 13,8%.  

Nu au fost înregistrate incidente în zonă.

Alegeri parţiale 2014, Borşa, judeţul Maramureş. Aproape 23.000 de borşeni sunt invitaţi să-şi aleagă viitorul primar, după ce Toader Mihali, fostul primar a fost primul maramureşean din istorie care şi-a dat demisia din funcţia de primar. Alegerile se vor desfăşura în intervalul orar 07.00 - 21.00, iar pentru acest tur de scrutin s-au pregătit 25.300 de buletine de vot. 
 

Încă din luna februarie, Primăria Borşa este condusă de un primar interimar, urmând ca după alegerile de duminică să se stabilească cine va conduce frâiele oraşului până la următoarele alegeri locale. Borşeni vor putea vota în aceleaşi secţii atât pentru alegerile europarlamentare cât şi pentru alegerile parţiale. 


Buletinele de vot, 100 de ştampile de vot şi 20 de ştampile de control au fost trimise deja la Borşa, urmând ca maramureşenii din această localitate să decidă cine va fi următorul primar al oraşului. 


În luptă s-au înscris: Ioan Timiş (PDL), Adrian Timiş (PMP), Remus Timiş (independent),  Ion Sorin Timiş (PV-PSD-PC-UNPR), Cornel Remus Şteţco (PNL), Lazăr Şteţco (independent) şi Mircea Mihordea (PPDD).

La Borşa, votanţii îşi vor alege primarul după poreclă

Primarul oraşului Borşa şi-a anunţat debarcarea de la cârma oraşului pe Facebook

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite